Reportaje

PARTIDUL POPULAR SOCIALIST CONSIDERĂ CĂ FMI, UE, ROMÂNIA ŞI SUA SE IMPLICĂ ÎN CAMPANIA ELECTORALĂ DIN MOLDOVA

10 noiembrie, 2016
PARTIDUL POPULAR SOCIALIST CONSIDERĂ CĂ FMI, UE, ROMÂNIA ŞI SUA SE IMPLICĂ ÎN CAMPANIA ELECTORALĂ DIN MOLDOVA Partidul Popular Socialist (PPS) consideră că Fondul Monetar Internaţional (FMI), Uniunea Europeană (UE), România şi SUA se implică în campania electorală din Moldova, iar creditele acordate ţării sunt destinate pentru susţinerea actualei guvernări.

 

Joi, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia INFOTAG, preşedintele PPS, Victor Stepaniuc, a spus că „devine clar că dintre cei doi candidaţi la funcţia de preşedinte, Maia Sandu (candidatul comun al forţelor de dreapta – „I.”) este dispusă să rabde presiunea din partea FMI şi SUA şi să nu admită desfăşurarea alegerilor parlamentare anticipate şi investigarea furtului miliardului furat”.

 

Potrivit lui, „oamenii trebuie să înţeleagă că păpuşarii din Occident vor ca prin intermediul Maiei Sandu să menţină la conducerea Moldovei un regim corupt şi ineficient, precum şi să controleze ţara prin intermediul creditelor acordate, a proiectelor de privatizare, de cumpărare-vânzare a pământurilor de către străini”.

 

„Moldova nu are nevoie de creditele pe care le fură guvernarea şi nici de memorandumul secret cu FMI. Moldova nu are nevoie de o guvernare coruptă, de hoţi şi de apărătorii lor, care au transformat ţara în colonie, iar pe moldoveni în robi şi cerşetori. Statul nostru nu are nevoie de păpuşi şi de păpuşari la conducere, care slujesc oligarhilor şi intereselor străine”, a subliniat Stepaniuc.

 

El consideră că „alegerile prezidenţiale sunt doar primul pas în lupta pentru libertate, pentru independenţă şi pentru progresul social” şi a îndemnat cetăţenii „să facă alegerea corectă în turul doi”.

 

„Această guvernare este responsabilă pentru toate problemele din Moldova din ultimii şapte ani. Reprezentantul guvernării la alegerile prezidenţiale, Maia Sandu, nu are dreptul moral de a conduce ţara. Doar Igor Dodon, care este o persoană cu caracter puternic şi cu experienţă în politică şi în conducere, poate conduce ţara împreună cu o echipă de profesionişti şi va putea soluţiona problemele actuale”, consideră preşedintele PPS.

 

El i-a propus lui Dodon „să iniţieze un dialog social-politic la nivel naţional cu participarea tuturor partidelor, inclusiv cu opoziţia oligarhică şi împreună că elaboreze un program strategic de modernizare a Moldovei”.

 

În primul tur al alegerilor candidatul comun al forţelor de dreapta, maia Sandu, a obţinut 38,71% din voturi, iar candidatul Partidului Socialiştilor, Igor Dodon – 47,98%. Al doilea tur al alegerilor se va desfăşura duminică, 13 noiembrie.

Comentarii [ 8 ] Adaugă

  1. 10.11.2016 04:44:52 Filaret
    Toti politiceni serios stau cu dl Dodon...
  2. 10.11.2016 04:45:10 Burebista
    De păpuşarii interni si externi, precum si de coloana V, ne poate salva doar demnitatea nationala, unitatea de odiniară, rudenia de Neam. ţară, origini. Vom fi uniţi - vom rezista. Vom fi separati in diferite partuduţe, clanuri - vom dispărea treptat pe rînd Unde-s românii ce se extindeau candva pănă la Bug ....
  3. 10.11.2016 04:48:15 Lidia
    Dl Stepaniuc, noi va sustinam, mersi mult ca faceti ceva pentru Moldova si moldoveni...
  4. 11.11.2016 08:45:39 Efim
    Victor Stepaniuc are reputatie buna in teritoriu, persona lui este bine cunoscuta in satele Moldovei.
  5. 11.11.2016 06:26:16 Veronica
    Stepaniuc are grija de dinsu nu de Moldova si tineretu ei...
  6. 12.11.2016 02:15:40 Turcu
    Dl Stepaniuc stie ce trebue in primul rind pentru Moldova noastra.
  7. 15.11.2016 08:45:41 Filaret
    Acum dl Stepaniuc poate sa fie mindru...
  8. 15.11.2016 06:37:16 Irga
    Bravo, dl Stepaniuc, ati obtinuti victoria impreuna cu dl Dodon.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.