Reportaje

ANSAMBLUL DE MUZICĂ ȘI DANS POPULAR „COMOARA” SOLICITĂ DE LA PRIMĂRIA CHIȘINĂU DEMITEREA ȘEFEI DIRECȚIEI CULTURĂ

16 noiembrie, 2016
ANSAMBLUL DE MUZICĂ ȘI DANS POPULAR „COMOARA” SOLICITĂ DE LA PRIMĂRIA CHIȘINĂU DEMITEREA ȘEFEI DIRECȚIEI CULTURĂ Ansamblul de muzică și dans popular „Comoara” solicită primăriei Chișinău să o demită pe șefa Direcției Culturii a primăriei, Lucia Culev, și să întoarcă ansamblului concertmaistrul, corepetitorul şi dirijorul.

 

Miercuri, la conferință de presă la agenția INFOTAG, Gheorghe Furculiță, membru al ansamblului, a declarat că Lucia Culev încearcă să ia sala unde ansamblul face repetiţii

 

Potrivit lui, „sala este dată ansamblului în folosinţă în mod gratuit, toate costurile financiare sunt efectuate de primărie”.

 

„Lucia Culev vrea să dea sala altor persoane și să dea afară muzicienii și dansatori. Pe 11 noiembrie, la Direcția culturii a avut loc atestarea ansamblului, membrii comisiei au apreciat negativ abilităţile participanților. Membrii ansamblului au scandat juriului „Afară!”, dar membrii juriului au spus că ansamblul nu primește atestare și au plecat”, a spus Furculiță.

 

Participanta ansamblului, Livina Suru, a spus că „nu a primit încă un document oficial precum că colectivul muzical nu a trecut testarea”.

 

Ea s-a adresat ministrului Culturii, Monica Babuc, cu solicitarea „de a sprijini ansamblul”.

 

„Da, membrii ansamblului nu sunt profesioniști, dar, în ciuda acestui fapt, toți sunt instruiți și reprezintă Chișinăul și Moldova la concursuri. Toți participanții își achită singuri participarea la competițiile din străinătate", a spus Suru.

 

Membrii ansamblului au menționat că joi se vor adresa către Ministerul Culturii cu o cerere de a primi sprijin.

 

Potrivit acestora, ei vor lupta până la sfârşit și „sunt gata să ajungă chiar şi în judecată”.

Comentarii [ 3 ] Adaugă

  1. 16.11.2016 04:55:55 Irina
    Doamna Culev are 100 de procente DREPTATE!
  2. 16.11.2016 06:13:57 Eva
    Un sunet la telefon dl Ghimpu si problema sa fie rezolvata!
  3. 18.11.2016 08:45:59 Serafima
    Eu sunt sigur ca dl unchiul este in starea sa ajuta copiilor!

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.