Reportaje

LA CHIŞINĂU VA AVEA LOC EDIŢIA A VI-A A FESTIVALULUI INTERNAŢIONAL AL ŞCOLILOR DE FILM CLASSFEST

18 noiembrie, 2016
LA CHIŞINĂU VA AVEA LOC EDIŢIA A VI-A A FESTIVALULUI INTERNAŢIONAL AL ŞCOLILOR DE FILM CLASSFEST Ediţia a VI-a a Festivalului Internaţional al Şcolilor de Film ClassFest se va desfășura la Chişinău în perioada 21- 26 noiembrie.

 

Directorul ClassFest, Svetlana Tîrtu, a declarant vineri în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia INFOTAG, că „la festival vor participa reprezentanții școlilor de cinematografie din nouă țări din Europa de Vest și de Est”.

 

“În cadrul festivalului vor fi prezentate peste 100 de scurtmetraje realizate de către tinerii regizori. Aceștia prin intermediul filmelor vor aborda probleme sociale, sărăcia, războiul, șomajul. Pentru eveniment Ministerul Culturii a alocat 100 de mii lei. Alte costuri vor fi achitate de către reprezentanții țărilor din care vor sosi participanții”.

 

Potrivit rectorului Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Moldova, Victoria Melnic, „festivalul este un eveniment internațional care contribuie la promovarea cinematografiei moderne, stimulează dialogului intercultural și promovează schimbul de experiență a diferitelor școli de teatru și film, precum și acordă sprijin pentru tinerii regizori”.

 

Directorul Institutul Cultural Român „M. Eminescu” din Moldova, Valeriu Matei, a spus că în cadrul festivalului de film vor avea loc ateliere de lucru organizate de către participanți din diferite țări iar la 25, 29 noiembrie și 5 decembrie la Filarmonica Națională vor fi organizate concerte gratuite.

 

În cadrul festivalului, spectatorii vor avea ocazia să vadă filme de diverse genuri prezentate de către studenții de la Universitatea de Stat de Teatru şi Film SHOTA RUSTAVELI (TAFU), Tbisili, Georgia; Academia de Film şi Televiziune din Berlin, Germania; Şcoala Naţională de Film, Televiziune şi Teatru, Lodz, Polonia; Universitatea Naţională de Teatru, Film şi TV KARPENKO-KARÎY, Kiev, Ucraina; Universitatea de Arte Plastice din Roma, Italia; Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L.CARAGIALE, Bucureşti, România; Şcoala pentru Film Independent FRIEDL KUBELKA, Viena, Austria; Academia Naţională de Arte, Minsk, Belarus; Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice, Chişinău, Republica Moldova.

 

Festivalul va avea loc la cinematograful Odeon. Intrarea este liberă.

Comentarii [ 4 ] Adaugă

  1. 18.11.2016 06:40:40 David
    Poate sa spun prea tare, dar asta este deja ca o traditie.
  2. 19.11.2016 02:58:59 Efim
    Este o dovada ca cultura inMoldova sa dezvolta!
  3. 19.11.2016 03:17:22 Paulina
    Foarte bine ca la asa eviniment vine multi reprezentatii tineretului nostru...
  4. 21.11.2016 12:38:50 Ilie
    Cu nerebdare asteptam film şi TV KARPENKO-KARÎY di Kiev.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.