Reportaje

AVOCATA ANA URSACHI CONSIDERĂ CĂ PERCHEZIŢIILE EFECTUATE ÎN APARTAMENTUL FIULUI EI SUNT ILEGALE

22 noiembrie, 2016
AVOCATA ANA URSACHI CONSIDERĂ CĂ PERCHEZIŢIILE EFECTUATE ÎN APARTAMENTUL FIULUI EI SUNT ILEGALE Avocata Ana Ursachi consideră că percheziţiile efectuate în ajun de organele de drept în apartamentul unde locuieşte fiul şi tatăl ei „sunt absolut ilegale”.

 

Marţi, în cadrul unei conferinţe video la agenţia INFOTAG, ea a spus că percheziţiile au fost efectuate fără autorizaţia judecătorească, cu notificarea procurorului, care a primit autorizaţia în acest scop de la procurorul interimar Eduard Harunjen. În acelaşi timp, perchiziţiile au fost efectuate după ora 22.00, lucru interzis de legislaţie, şi în absenţa avocatului.

 

Ursachi a spus că „acţiunile ilegale ale procurorilor” sunt determinate de faptul că ea „se ocupă de apărarea cetățenilor RM într-un şir de procese de rezonanţă, pre cum şi de faptul că este cunoscută prin poziţia sa civică activă”.

 

„Actualul coordonator al coaliţiei de guvernare, Vlad Plahotniuc, a organizat o acţiune de banditism împotriva persoanelor care nu-i convin, sub acoperirea instituţiilor de stat. Astăzi oricine în Moldova poate ajunge la închisoare, pe numele său poate fi pornită o cauză penală fără cele mai mici temeiuri. Acest lucru l-au simţit deja Alexandr Petcov, Grigorii Petrenco şi membrii grupului său, Renato Usatîi, Andrei Năstase, Veaceslav Platon. Acum au ajuns şi la mine”, consideră avocata.

 

Ursachi a spus că ea nu locuieşte în apartamentul percheziţionat, ci vine uneori în vizită la cei apropiaţi.

 

„Cu toate acestea, au intrat în apartament în modul cel mai barbar – fără documente şi au deconectat contorul de energie electrică. Când tatăl meu a ieşit să vadă ce s-a întâmplat, mai mulţi bărbaţi au descins în casă. Unul dintre ei era procurorul Ştefîrţă, care s-a trezit din beţie. Ei au ridicat computerul, două tablete şi un laptop, care nu îmi aparţin. Eu nu am folosit niciodată tabletele şi laptopul. Ce căuta procurorul Ştefîrţă? Presupun că parola de acces la adresa mea de skype şi la poşta electronică”, consideră ea.

 

Avocata califică aceste acţiuni drept un instrument de presiune asupra sa şi asupra familiei sale.

 

„Aceasta este o practică obişnuită a justiţiei „reformate” a lui Plahotniuc. Procurorii, poliţiştii şi judecătorii plătiţi de el fac presiuni la comandă asupra oamenilor. Toate acestea sunt pregătite mai întâi în mass-media. În cazul meu, au început cu un fals barbar – filmul „Avocatul diavolului” şi au ajuns la percheziţii”, a spus ea.

 

Ursachi a menţionat că se află peste hotare, însă în curând va reveni acasă.

 

„Nu am de gând să mă ascund. Acum nu sunt pur şi simplu un luptător pentru drepturile cetăţenilor RM, sunt şi victimă. Am avut deja o parte din întrevederile planificate peste hotare. Trebuie să spun că materialele în dosarele lui Veaceslav Platon şi Serghei Cebotari au ajuns „în mâinile potrivite”. Instanţelor competente din Europa nu le palce când se încalcă drepturile omului. În curând voi reveni acasă pentru a lupta în continuare cu regimul criminal al lui Plahotniuc”, a spus Ursachi.

 

INFOTAG precizează: Ana Ursachi figurează într-un dosar despre asasinarea premeditată, săvârşită acum 19 ani. Procurorii consideră că ea a fost complice la obţinerea locuinţei victimei.

Comentarii [ 6 ] Adaugă

  1. 22.11.2016 07:01:30 Filaret
    De ce toti, care nu sustina pe Vlad Plahotniuc si PDM trebue sa sta inchisoare?
  2. 23.11.2016 09:01:30 Ivan
    Pentru Ana Ursachi dl Plahotniuc este dusmanul numar unu...
  3. 23.11.2016 12:00:25 Fedor
    Ana trebuea sa intoarce acasa - aici noi sa fim alaturi de ea!
  4. 23.11.2016 12:43:44 Grigorii
    Nu cred ca Ana sa intoarce la Chisinau.
  5. 23.11.2016 06:25:32 Trofimas
    Femeia da ce luptator cu oligarhia moldoveneasca este Ana, bravo ei!
  6. 01.12.2016 09:58:50 Fedul
    De ce Ana nu vine acasa, ea sa teme dl OPlahotniuc?

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.