Reportaje

O CETĂŢEANĂ A MOLDOVEI CONSIDERĂ CĂ COPIII EI SE AFLĂ ÎN ROBIE ÎN RUSIA

05 decembrie, 2016
O CETĂŢEANĂ A MOLDOVEI CONSIDERĂ CĂ COPIII EI SE AFLĂ ÎN ROBIE ÎN RUSIA O cetăţeană a Moldovei, Lilia Ispravnic, consideră că copiii ei se află în robie în Rusia, iar organele de drept din Moldova şi Federaţia Rusă „tolerează acest lucru”.

 

Luni, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia INFOTAG, ea a spus că „în anul 2000 a plecat la muncă în Rusia împreună cu cei trei copii ai săi”.

 

„Noi locuiam în regiunea Moscovei. Eu lucram la şcoală, copiii învăţau mai întâi la şcoală, apoi la universitate. În anul 2009 am revenit în Moldova pentru a perfecta actele pentru fiul meu şi apoi au început problemele – au dispărut fiicele mele. M-am adresat la organele de drept din Rusia şi Moldova, deoarece copiii erau în continuare cetăţeni ai RM, dar acestea au ignorat toate cererile şi rugăminţile de a mă ajuta să-mi scot copiii din robie. Căci nu pot numi altfel situaţia în care se află copiii mei. La indicaţia cuiva, organele de drept încearcă intenţionat să-i îndepărteze pe copii de mine, ca eu să nu încerc să-i salvez şi să-i iau acasă. Şi soţul meu, de care am divorţat, contribuie la înstrăinarea copiilor. Oameni necunoscuţi mă sperie că voi fi închisă la spitalul de psihiatrie”, a spus Ispravnic.

 

Potrivit ei, „există bănuiala ca copiii se află anume în robie, deoarece nu îi spun la telefon unde se află şi cum se simt, iar în fotografiile pe care reuşeşte să le primească de la diferiţi oameni se vede că copiii au probleme de sănătate, însă acest lucru este ascuns intenţionat”.

 

Femeia susţine că prin intermediul presei s-a adresat către cetăţenii Rusiei, către FSB, către Preşedinte cu rugămintea de a ajuta la eliberarea copiilor ei, precum şi de a dezminţi informaţia că a fost tratată la spitalul de psihiatrie.

 

Ea a mai spus că în satul Tîrnova, raionul Donduşeni, unde ea locuieşte, „primarul încearcă de mai mult timp să îi ia patru ari de pământ”.

 

„Ca şi în cazul cu răpirea copiilor, şi în al doilea caz mi se spune că sunt bolnavă psihic”, a spus Ispravnic.

 

Prin intermediul mass-media ea s-a adresat Procuraturii Generale cu solicitarea „de a răspunde cine a comandat statutul ei de a o transfera din stare psihică capabilă în stare incapabilă”.

 

Lilia Ispravnic, în lupta pentru adevăr, a anunţat greva foamei. De asemenea, ea a menţionat că „intenţionează să lupte până la sfârşit şi se va adresa la CEDO”.

Comentarii [ 5 ] Adaugă

  1. 05.12.2016 06:15:39 Victor
    De ce nu luati opinie de la piolitie?
  2. 05.12.2016 06:18:30 ana
    Cum asa acum i secolul XXI copii sunt "in robie"...
  3. 06.12.2016 10:21:29 Anton
    De ce politiea tace, de ce nu spuna ca asta este minciuni...
  4. 07.12.2016 03:51:38 Fima
    WEste clar, ca adavarul numai la CEDO!
  5. 07.12.2016 07:50:54 Gita
    Interesant de FSB din Rusia a venit raspuns?

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.