Reportaje

ITALIA VA AVEA UN GUVERN PUTERNIC DOAR DACĂ VA FI ADOPTATĂ O NOUĂ LEGISLAŢIE ELECTORALĂ – „DOUBLE CASE”

09 decembrie, 2016
ITALIA VA AVEA UN GUVERN PUTERNIC DOAR DACĂ VA FI ADOPTATĂ O NOUĂ LEGISLAŢIE ELECTORALĂ – „DOUBLE CASE” Italia va avea un guvern puternic doar dacă va fi adoptată o nouă legislaţie electorală, consideră experţii financiari ai companiei „Double Case”.

 

Vineri, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia INFOTAG, analistul financiar al companiei, Alexandru Bogdan, a spus că la referendumul din 4 decembrie italienii nu au sprijinit reforma constituţională, care presupunea transmiterea competenţei de adoptare a legilor exclusiv în favoarea Camerei inferioare a Parlamentului, fără necesitatea examinării proiectelor de lege în Senat.

 

„Doar 40% din populaţie au susţinut iniţiativa premierului italian, iar acest lucru a fost o dezamăgire pentru cabinetul de miniştri al Italiei. Încă înainte de începerea referendumului, prim-ministrul Matteo Renzi a anunţat că va demisiona dacă nu va avea susţinerea necesară a populaţiei”, a menţionat expertul.

 

Analistul consideră că „această reformă constituţională părea puţin probabilă încă înainte de votare, ţinând cont de susţinerea slabă de care se bucura iniţiatorul referendumului”.

 

„Acest „Nu” al majorităţii italienilor, care s-au prezentat la urne în proporţie de 70% din populaţie, a dus la continuarea crizei politice din ţară. Italia a schimbat cinci prim-miniştri în ultimii zece ani şi peste 60 în istoria sa”, a amintit Bogdan.

 

Potrivit lui, „în afară de dificultăţile politice, pe perspectivele economice ale acestei ţări îşi pune amprenta şi lipsa de unitate în Guvern”.

 

„În ultimii 10 ani, a patra economie a Uniunii Europene, care este Italia, şi-a majorat datoria publică în raportul cu PIB-ul ţării aproape cu o treime”, a spus Bogdan.

 

El a amintit că în prezent Italia ocupă locul patru în antirating.

 

„Pentru îmbunătăţirea situaţiei este nevoie de un guvern puternic, iar în condiţiile actuale acest lucru este posibil doar prin adoptarea unei noi legislaţii electorale”m a spus Bogdan.

Comentarii [ 2 ] Adaugă

  1. 09.12.2016 06:38:40 Fima
    Nu intaleg nimic, care este scopu asa conferenta de presa?
  2. 09.12.2016 06:47:56 Liza
    I komy nujni eti PROPISNIE ISTINI?

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.