Reportaje

SCRIITORUL SERGHEI EVSTRATIEV A LANSAT CARTEA „POVEŞTI PENTRU ADULŢI”

19 decembrie, 2016
SCRIITORUL SERGHEI EVSTRATIEV A LANSAT CARTEA „POVEŞTI PENTRU ADULŢI”

Cunoscutul economist moldovean Serghei Evstratiev, care s-a făcut cunoscut şi în calitate de scriitor, a lansat luni noua sa carte „Poveşti pentru adulţi”.

În cadrul unei conferinţe de presă la agenţia INFOTAG, desfăşurată cu ocazia lansării, el a spus că aceasta este cea de-a opta sa carte şi care continuă linia de subiect despre cunoscutul personaj al lui Spiridon Vangheli, Guguţă.

„El a crescut şi acum are un fiu – Guguţel. Împreună cu prietenii el organizează la dânsul în sat ceva similar cu Parlamentul: băieţii îndeplinesc funcţiile de deputat, examinează şi adoptă legi, numesc prim-ministrul”, a spus scriitorul, care a recunoscut că a urmărit scopul „de a reflecta prin poveste viaţa reală, starea reală a lucrurilor”.

Potrivit autorului, „la început aceasta este mai mult o şarjă a parlamentului din Moldova, iar mai spre sfârşit cartea devine, în esenţă, o critică a guvernării”.

Volumul mai cuprinde epigrame pe seama politicienilor moldoveni, precum şi proiectul de lege cu privire la luarea de mită, unde este prezentată necesitatea etică şi juridică a introducerii unei asemenea legi.

„Doar o asemenea viziune umoristă asupra politicii şi economiei de astăzi îi permit omului simplu să nu înnebunească. Romanticii greşesc. Frumuseţea nu va salva lumea. Ea se ofileşte. Lumea va fi salvată de umor”, susţine autorul.

INFOTAG precizează: Serghei Evstratiev este scriitor, doctor habilitat în economie, membru al Uniunii Internaţionale a Economiştilor. Este laureat al premiului „Viţelul de aur” pentru cartea „În profil şi en face”. În martie 2017, autorul va publica o nouă carte – „Masa de pomenire”.

 

Comentarii [ 4 ] Adaugă

  1. 19.12.2016 06:35:49 Ivan
    Bine ca povesti sunt si in limba romina...
  2. 19.12.2016 06:36:49 Grigore
    Bine ca are ocupatie dl Evstratiev...
  3. 19.12.2016 06:38:14 Marcel
    Pentru vizarea trebue sa tremitati asa carte si in Rominia.
  4. 20.12.2016 08:44:27 Gruma
    Nu cred ca adulti au nevoe de asa povesti...

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.