Reportaje

ACTIVISTUL ANDREI DONICĂ SUSŢINE CĂ JUSTIŢIA DIN MOLDOVA ACŢIONEAZĂ SELECTIV

30 ianuarie, 2017
ACTIVISTUL ANDREI DONICĂ SUSŢINE CĂ JUSTIŢIA DIN MOLDOVA ACŢIONEAZĂ SELECTIV

„Justiţia din Moldova acţionează selectiv: dacă un ministru este stropit cu lapte, aceasta este infracţiune, iar dacă într-un om obişnuit se împuşcă – atunci nu”. De această opinie este activistul Andrei Donică.

Luni, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia INFOTAG, el a spus că în noapte de 26 ianuarie el împreună cu fratele său se deplasau cu maşina pe bulevardul Ştefan cel Mare din Chişinău. Dinspre dreapta s-a apropiat un taxi al cărui şofer a împuşcat în geamul lateral. Şoferul taxiului a încercat să fugă, dar activistul a reuşit să ajungă din urmă maşina şi să-i blocheze drumul, astfel că s-a produs un accident rutier.

„Am ieşit din maşină şi l-am reţinut pe şofer, casă nu poată fugi sau arunca arma. Dar el a transmis pistolul unuia din pasageri, căci în taxi se aflau în total cinci persoane. Între timp fratele meu a chemat poliţia. Oamenii legii au venit, dar nu au reţinut pe nimeni, chiar dacă geamul maşinii mele era spart, iar pistolul a fost găsit la cineva din pasagerii taxiului”, s-a indignat Donică.

El consideră că aceste persoane trebuiau reţinute pentru cel puţin 72 de ore până la clarificarea situaţiei şi trebuiau condamnaţi pentru huliganism.

„Când la sfârşit de septembrie l-am stropit pe ministrul Finanţelor, Octavian Armaşu, cu lapte, am fost reţinut de cel puţin zece poliţişti. Ministrul este un om obişnuit, eu am încălcat drepturile lui şi am fost reţinut conform legii. Dar poliţia nu a reţinut pe nimeni atunci când eu am fost atacat. Eu pur şi simplu l-am stropit pe funcţionar cu lapte, iar pe mine au încercat să mă rănească”, s-a indignat Donică.

El nu exclude că aceasta a fost o încercare de a-l provoca la violenţă, pentru ca mai apoi să fie pus după gratii.

 

Comentarii [ 4 ] Adaugă

  1. 30.01.2017 04:39:38 vika
    De parca acest om nu are cu ce se ocupa.
  2. 31.01.2017 09:04:59 David
    El singur nu stie, ce el vre.
  3. 31.01.2017 04:20:22 Petru
    "aceasta a fost o încercare de a-l provoca la violenţă, pentru ca mai apoi să fie pus după gratii" - asta sunt abiratiile in gust prost.
  4. 01.02.2017 09:10:35 Dumitru
    Dl Andrei, spuneti cinstit, nu aveti ce sa faceti?

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.