Reportaje

TRANSPORTATORII MOLDOVENI AR PUTEA FI PRIVAȚI DE DREPTUL DE A RELIZA TRANSPORTĂRI INTERNAȚIONALE DIN CAUZA UNUI CONFLICT DE INTERESE ÎN AITA

16 februarie, 2017
TRANSPORTATORII MOLDOVENI AR PUTEA FI PRIVAȚI DE DREPTUL DE A RELIZA TRANSPORTĂRI INTERNAȚIONALE DIN CAUZA UNUI CONFLICT DE INTERESE ÎN AITA

Transportatorii moldoveni ar putea fi privați de dreptul de a realiza transportări internaționale din cauza unui conflict de interese în Asociația Internațională a Transportatorilor Auto din Moldova (AITA). Despre aceasta au comunicat membrii Asociației, joi, în cadrul unei conferințe de presă la agenția INFOTAG.

Reprezentantul companiei „Eurotir-Trans”, Corina Varvarici, a comunicat că calitatea de membru al Asociației la Uniunea Internațională a Transporturilor Rutiere (IRU) poate fi suspendat din cauza situației create cu alegerea noului președinte AITA și obstacolele întâmpinate la intrarea acestuia în funcție.
 
„Conform procedurii, la data de 22 iunie 2016 a avut loc adunarea generală a membrilor AITA, în cadrul căreia a fost luată decizia cu privire la alegerea unui nou conducător, deoarece preşedintele Grigore Bernavschii a pierdut încrederea membrilor asociației. Majoritatea au votat pentru Eugen Gubciac”, a spus ea.

Potrivit ei, membrii care nu au fost de acord cu această decizie au înaintat o cerere în instanța de judecată privind anularea deciziei, ceea ce contravine procedurii. Din această cauză Ministerul Justiției i-a refuzat lui Eugen Gubciac în aprobarea rezultatelor adunării.
 
Avocatul Pavel Midrigan a spus că membrii au depus cererea în două instanțe de judecată – la Judecătoria sectorului Centru și Buiucani, cu toate că instanțele nu pot să examineze astfel de cereri, deoarece aceasta intră în competențele Ministerului Justiției. Chiar dacă această încălcare ar fi trecută cu vederea, cererea trebuia înaintată instanței conform adresei juridice a asociației și doar la o instanță.

Membrii AITA cer organelor competente să se implice și să stopeze fărădelegile. Ei s-au adresat către Președintele Igor Dodon, președintele Parlamentului, Andrian Candu, prim-ministrului Pavel Filip și procurorului general, Eduard Harujen.
 
INFOTAG precizează: AITA cuprinde 51 de membri. În total, Asociația reprezintă interesele a 450 de companii de transport, care cuprind peste 5 mii de autocamioane.

 

Comentarii [ 6 ] Adaugă

  1. 16.02.2017 04:51:36 Dl Mitea
    Dl Midrigan are 100 de procente dreptate.
  2. 17.02.2017 09:00:23 David
    Din partea dl Bernavschi asta sa numeste PURCARIE...
  3. 17.02.2017 09:03:10 Ana
    Dl Midrigan, nu este prea frumos, aparati interese membrii AITA de aceia ca primiti onorariu frumos si valoros...
  4. 17.02.2017 10:26:02 Galina
    Si cum acuma poata sa dorme linistit dl Bernavschi?
  5. 17.02.2017 10:30:35 Horia
    Nimeni na au asteptat ca dl Bernavschi pune sa face asa ceva.
  6. 17.02.2017 03:09:04 Lidia
    Numai membrii AITA pot sa rezolv problema dl Bernavschi.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.