Reportaje

UN AGENT ECONOMIC ESTE NEMULŢUMIT DE DECIZIA INSTANŢEI DE JUDECATĂ DE DEMOLARE A CLĂDIRILOR CEI ÎI APARŢIN

28 februarie, 2017
UN AGENT ECONOMIC ESTE NEMULŢUMIT DE DECIZIA INSTANŢEI DE JUDECATĂ DE DEMOLARE A CLĂDIRILOR CEI ÎI APARŢIN Reprezentantul companiei "Ratmir", Ramiro Stoianov, este nemulţumit de decizia instanţei de judecată, potrivit căreia el este obligat să demoleze două clădiri din Chişinău, amplasate pe strada Kiev 7/1 şi 9.

 

El a relatat corespondentului Infotag, că terenurile pentru construcţie au fost luate în arendă încă în 2002, cu scopul de a construi imobile pentru birouri. După obţinerea tuturor certificatelor necesare şi elaborarea proiectului clădirii în 2006 a fost obţinută autorizaţia de construcţie şi compania a demarat lucrările de construcţie care au fost finalizate în 2014.

 

"Problemele au început în anul 2016, când compania "Capital Investments", înregistrată în Cipru, a cumpărat Palatul Sindicatelor din preajmă. În locul acestuia "Capital Investments" intenţionează să construiască un centru comercial de mari dimensiuni. În luna aprilie compania s-a adresat la Primărie şi Inspectoratul de Stat în Construcţii cu o declaraţie privind efectuarea lucrărilor de construcţii neautorizate de către compania noastră, deşi este vorba doar de teritoriul din jurul biroului, pe care compania "Ratmir" l-a pavat", a declarat omul de afaceri.

 

Potrivit lui, în lipsa inculpatului, Curtea de Apel a adoptat o rezoluţie conform căreia "Ratmir" trebuie să plătească cheltuielile de judecată către stat şi să înceapă demolarea clădirii în decurs de o săptămână.

 

"Nu-mi pot imagina, că o construcţie, în care au fost efectuate toate lucrările de finisare, va fi demolată. Nu ne vom opri aici şi vom apela în caz de necesitate la Curtea Europeană a Drepturilor Omului", a spus omul de afaceri.

 

Activistul civic Ilia Covaliov a menţionat că "toate deciziile judecătoreşti au fost luate în grabă, când în ţară nu se afla nici pârâtul şi nici avocatul său".

Comentarii [ 1 ] Adaugă

  1. 01.03.2017 09:54:21 vika
    " ... cumpărat Palatul Sindicatelor .." dar cine e vânzătorul ?

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.