Reportaje

PREŞEDINTELE PARTIDULUI „CASA NOASTRĂ – MOLDOVA” ESTE NEMULŢUMIT CĂ 55 DE JUDECĂTORI AU FOST DISTINŞI CU DIPLOME ŞI PREMII BĂNEŞTI

02 martie, 2017
PREŞEDINTELE PARTIDULUI „CASA NOASTRĂ – MOLDOVA” ESTE NEMULŢUMIT CĂ 55 DE JUDECĂTORI AU FOST DISTINŞI CU DIPLOME ŞI PREMII BĂNEŞTI Preşedintele Partidului „Casa Noastră – Moldova”, Grigorii Petrenco, intenţionează în timpul apropiat să conteste decizia Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) privind premierea a 55 de judecători cu diplome de onoare şi premii băneşti.

 

Miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia INFOTAG, el a spus că această premiere are loc în contextul Adunării generale a judecătorilor din Moldova, care va avea loc pe 3 martie.

 

„Straniu este însă comportamentul conducerii CSM. Până în prezent, pe site-ul instanţei încă nu a fost publicată lista persoanelor decorate. Din câte cunosc, printre acestea se numără şeful Curţii de Apel Chişinău, Ion Pleşca, judecătorii Ion Druţă şi Constantin Scobioală. Primul este cunoscut ca participant la vânătoarea din rezervaţia „Pădurea Domnească” de la sfârşitul anului 2013, iar ceilalţi doi magistraţi sunt implicaţi în pronunţarea unor decizii ilegale, care au prejudiciat bugetul Moldovei cu milioane de lei”, a remarcat fostul deputat.

 

El a spus că va ataca decizia CSM la Curtea Supremă de Justiţie, iar la prima şedinţă deschisă va prezenta esenţa argumentelor sale, de ce anume magistraţii în cauză nu pot fi premiaţi de autoritatea care îi supraveghează.

 

Petrenco s-a referit şi la alţi doi judecători – Ludmila Ursu de la Judecătoria sectorului Râşcani şi Andrei Gafton de la Judecătoria sectorului Centru.

 

„Recent, aceştia au fost numiţi judecători ai Curţii de Apel Chişinău prin decret prezidenţial. Sunt absolut nedumerit. Oare Preşedintele Igor Dodon nu ştie ce rol au avut aceşti magistraţi în dosarele politice pornite de autorităţile Moldovei la sugestia oligarhului Vlad Plahotniuc?!”, se întreabă politicianul.

 

El a amintit că Ursu a fost implicată în prelungirea timp de jumătate de an a mandatului de arest al membrilor „grupului Petrenco”, care au fost arestaţi în baza acuzaţiei de organizare a dezordinilor la Procuratura Generală pe data de 6 septembrie 2015.

 

„Acest dosar e cusut cu aţă albă, fapt demonstrat de urmărirea penală fără succes timp de 1,5 ani. În acea perioadă, Ursu mi-a refuzat dreptul la investigaţie medicală independentă, precum şi a respins numeroase garanţii pe care le ofereau pentru mine colegii mei deputaţi din Parlamentul European. Oare aceasta nu este o acţiune la comanda regimului de guvernare? Referitor la judecătorul Andrei Gafton, el a instrumentat dosarul „Antifa”, când în toamna anului 2014 autorităţile speriau cetăţenii prin intermediul presei controlate de Partidul Democrat şi de Plahotniuc precum că un grup de tineri vor face o lovitură de stat. În consecinţă, ei au petrecut în închisoare cinci luni, însă nimeni nu a fost tras la răspundere pentru aceasta”, a menţionat Petrenco.

 

El l-a îndemnat pe Preşedintele Igor Dodon să anuleze decretul privind numirea celor doi magistraţi.

Comentarii [ 4 ] Adaugă

  1. 04.03.2017 03:12:41 David
    Dl Petrenco are 100 de procenre DREPTATE!
  2. 04.03.2017 03:16:28 Fima
    DlPetrenco este luptator adevarat...
  3. 07.03.2017 10:07:01 Galina
    Ce face tot membrii de partid la care dl Petrenco este presedinte?
  4. 10.03.2017 10:10:58 Sergiu
    Acum dl petrenco a ramas singur - singurel, ce este trist si pacat.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.