Reportaje

ÎN MOLDOVA SE DESFĂȘOARĂ CONCURSUL NAȚIONAL AL CELOR MAI CUNOSCUTE MĂRCI COMERCIALE

10 martie, 2017
ÎN MOLDOVA SE DESFĂȘOARĂ CONCURSUL NAȚIONAL AL CELOR MAI CUNOSCUTE MĂRCI COMERCIALE În Moldova se desfășoară Concursul național anual al celor mai cunoscute mărci comerciale „Notorium 2017”, care va dura până la 29 aprilie, iar ceremonia de premiere va avea loc în luna mai. Concursul este organizat de către compania de proprietate intelectuală „INTELSTART” LTD.

 

Vineri, la o conferință de presă la agenția INFOTAG, directorul concursului, Marian Bunescu, a spus că în cadrul concursului vor fi identificate cele mai recunoscute branduri naționale și internaționale de pe piața moldovenească. La concurs participă peste 3,5 mii de mărci comerciale. Câștigătorii vor fi determinați prin vot on-line pe www.notorium.md și prin SMS-uri.

 

„Anul acesta am decis să renunțăm la juriu, pentru a exclude eventuala prejudecată a experților și pentru a face concursul mai transparent”, a explicat el.

 

Potrivit lui, votarea are loc la 45 de categorii, care corespund clasificării internaționale și care sunt împărțite în 150 de subcategorii.

 

„Pentru o marcă comercială se poate vota doar o dată în fiecare subcategorie și de trei ori prin SMS, trimiţând un mesaj scurt la numărul 4421 cu numărul de identificare al participantului. SMS-urile pot fi transmise doar de abonații Moldcell și Orange. Costul unei SMS constituie 10 lei”, a spus Bunescu.

 

El a menționat că toți participanții pot utiliza logo-ul concursului în scopuri de marketing. Laureații care vor ocupa primul loc vor primi trofeul principal Notorium 2017, cei care se vor clasa pe locul doi vor obține medalia de aur, pe locul trei – medalia de argint, pe locul patru – medalia de bronz. De asemenea, mărcile comerciale câștigătoare vor fi publicate în Catalogul celor mai recunoscute mărci comerciale a Moldovei „Notorium 2017”.

 

INFOTAG precizează: Anul trecut, câștigătorii au fost aleşi dintre 3 mii de mărci comerciale din 100 de domenii de activitate și au fost înmânate 130 de premii și medalii. Printre câștigători se numără producătorul autohton de vopsele „Coloriks”, compania de producere a cosmeticii „Avon”, compania „Petrom”, compania sud-coreeană LG și altele.

Comentarii [ 2 ] Adaugă

  1. 10.03.2017 06:48:58 Grigore
    Corect, brand alege popor da nu guvern...
  2. 13.03.2017 11:17:25 Fima
    Este foarte si foarte bine venite ideea!

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.