Reportaje

ÎN MOLDOVA VA FI CREATĂ O NOUĂ ORGANIZAŢIE DE APĂRARE A DREPTURILOR OMULUI – „FREEDOM MOLDOVA”

24 martie, 2017
ÎN MOLDOVA VA FI CREATĂ O NOUĂ ORGANIZAŢIE DE APĂRARE A DREPTURILOR OMULUI – „FREEDOM MOLDOVA” În Moldova va fi creată o nouă organizaţie pentru drepturile omului – Fondul pentru apărarea drepturilor omului „Freedom Moldova”. Fondatorii acesteia sunt preşedintele partidului „Casa Noastră – Moldova”, Grigorii Petrenco, avocatul Roman Aronov şi activistul Roman Malinovschi.

 

Vineri, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia INFOTAG, Petrenco a spus că obiectivul organizaţiei este de a apăra interesele legale şi drepturile cetăţenilor Republicii Moldova.

 

„Spre regret, realitatea de astăzi a Moldovei este că în ţară nu funcţionează instituţiile responsabile de respectarea drepturilor cetăţenilor. Structurile de pseudoapărare, numite de autorităţi, sunt inerte şi inutile. Unele din acestea doar atestă încălcările pe hârtie. Noi vrem să devenim o organizaţie reală, eficientă şi autonomă”, a spus politicianul, subliniind că a depus deja la Ministerul Justiţiei pachetul de documente necesare pentru înregistrate.

 

Petrenco susţine că a fost nevoit să recurgă la crearea Fondului în urma istoriei personale cu acele dosare penale care au fost intentate împotriva sa de structurile de forţă controlate de guvernare.

 

„În Republica Moldova funcţionează justiţia selectivă, practica de a intenta dosare penale din motive politice. A apărut şi o categorie de cetăţeni persecutaţi, precum „deţinuţii politici”. Aceştia sunt cei care au îndrăznit să spună pe nume lucrurilor ce se întâmplă în ţară. Eu şi câţiva tovarăşi de-ai mei am petrecut câteva luni după gratii, pentru acuzarea absurdă de „organizarea dezordinilor în masă”. Aproape la fel au suferit şi activiştii organizației „Antifa”, care au fost acuzaţi de „pregătirea unei lovituri de stat pe cale armată” încă în toamna anului2014. Dar aceste dosare sunt tergiversate cu anii, fără să aibă vreo perspectivă judecătorească. Noi ne vom ocupa cu astfel de cazuri”, a spus Petrenco.

 

Potrivit lui, pe viitor, Fondul îşi va lansa şi o pagină web, cel mai probabil va avea domenul Freedom.md.

Comentarii [ 2 ] Adaugă

  1. 24.03.2017 04:39:22 Ilie
    Buna idea, daca ea poate sa functiona in Moldova?
  2. 24.03.2017 04:48:56 Faina
    Pentru asa structura trebue sa aveti bani, sume enorme...

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.