Reportaje

LOCUITORII COMUNEI RĂDENI DIN RAIONUL STRĂŞENI SUNT NEMULŢUMIŢI DE ÎNSTRĂINAREA A 100 DE HECTARE DE PĂŞUNI

29 martie, 2017
LOCUITORII COMUNEI RĂDENI DIN RAIONUL STRĂŞENI SUNT NEMULŢUMIŢI DE ÎNSTRĂINAREA A 100 DE HECTARE DE PĂŞUNI Locuitorii comunei Rădeni din raionul Străşeni sunt nemulţumiţi de înstrăinarea a 100 de hectare de păşuni, considerând că primăria vinde terenurile ilegal.

 

Miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia INFOTAG, Maria Popa, o locuitoare a comunei, a spus că primăria Rădeni a scos la vânzare peste 100 de hectare de păşuni, o parte din pământuri le-a vândut deja, iar altă parte se află în proces de pregătire spre vânzare.

 

„Administraţia locală, în persoana primarului Petru Răbdău, ales pe listele Partidului Democrat (PDM), printr-o hotărâre din 1 martie 2016, a scos din proprietate publică 100 de hectare de terenuri fără ca locuitorii comunei să fie consultaţi în această privinţă”, a spus ea.

 

Ea a subliniat că păşunile reprezintă singura posibilitate de a hrăni animalele oamenilor din comună. Locuitorii s-au adresat organelor de drept în acest sens, dar nu au primit un răspuns satisfăcător la cererea semnată de 327 de oameni.

 

Gheorghe Ispas, un alt locuitor din Rădeni, a spus că o parte din terenuri au fost vândute înainte de venirea la conducere a actualului primar.

 

„Oamenii l-au sprijinit pe Răbdău la alegerile locale, căci el a promis să soluţioneze problema înstrăinării terenurilor. Pentru el au votat aproximativ 75% din locuitori, însă el nu doar că nu şi-a ţinut promisiunea, dar a şi expus spre vânzare noi terenuri”, a menţionat el.

 

Locuitorii comunei îi invită pe reprezentanţii Preşedintelui, Parlamentului, Guvernului, Procuraturii, MAI, ai presei libere, misiunilor diplomatice şi Ministerului Mediului să vină duminică, 2 aprilie, la o adunare, careva avea loc la Casa de cultură. La adunare se vor discuta mijloacele legale de anulare a hotărârii de înstrăinare a păşunilor.

Comentarii [ 4 ] Adaugă

  1. 29.03.2017 07:15:21 Fima
    De ce nu dati pozitia primaru satul, el stie intrabarea mult mai bine dechit satenii...
  2. 29.03.2017 07:18:12 Stas
    Este mara pacat ca la PDM sunt asa primari!
  3. 29.03.2017 09:16:59 vika
    .. astfel va proceda şi deputatul ales uninominal. Ştie el ce are de făcut, iar dacă nu are cu cine se consulta. Colectăm semnături.
  4. 30.03.2017 09:12:28 Andrei
    Sunteti bravo!

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.