Reportaje

ORGANIZAȚIA VETERANILOR ÎNDEAMNĂ PARTIDUL SOCIALIȘTILOR SĂ CELEBREZE FASTUOS ZIUA VICTORIEI 9 MAI

03 aprilie, 2017
ORGANIZAȚIA VETERANILOR ÎNDEAMNĂ PARTIDUL SOCIALIȘTILOR SĂ CELEBREZE FASTUOS ZIUA VICTORIEI 9 MAI Organizația Veteranilor din Moldova a îndemnat Partidul Socialiștilor (PSRM) „să lase ambițiile politice deoparte și împreună să celebreze cea de-a 72-a aniversare a Victoriei poporului sovietic asupra Germaniei naziste”.

 

Președintele organizației, Ala Mironic, a spus luni, în cadrul unei conferințe de presă la agenția INFOTAG, că i s-a părut ciudat să audă că PSRM a hotărât să desfășoare sărbătoarea de 9 mai ca pe „un eveniment non-politic, non-partid”.

 

„În primul rând, 9 mai este sărbătoarea veteranilor. Cred că anume veteranii, dar nu partidele politice ar trebui să invite oamenii la Marșul Victoriei, anume veteranii și ofițerii ar trebui să stea în fruntea coloanei care va merge prin centrul Chișinăului spre Memorial. Politicienii, dacă vor avea dorință, se vor alătura la acest marș”, consideră ea.

 

Mironic a pus la îndoială veridicitatea informației din presă, potrivit căreia toate traseele din centrul capitalei până la Memorial sunt rezervate de Partidul Socialiștilor.

 

„Desigur, noi nu credem în acest lucru. Dar dacă este așa, atunci cum vor ajunge veteranii la Memorial? Dragi socialiști, dacă voi într-adevăr ați blocat toate căile către Memorial, vă rugăm să eliberați cel puțin una pentru veterani. Sunt sigură că în această sărbătoare vom fi uniţi, iar toți cei care onorează această zi se vor alătura la coloana noastră. Sunt convinsă că vom marca corespunzător cea de a 72-a aniversare a victoriei”, a menționat ea.

 

Veteranul de război, colonelul de artilerie Gheorghii Paruli a spus că „moldovenii nu trebuie să uite că reprezintă poporul învingător”.

 

„Personal am participat la luptele pentru eliberarea Moldovei, Ucrainei, României, Bulgariei și consider că interesele partidelor nu pot fi poziționate înaintea intereselor veteranilor”, a menționat el.

 

Președintele Organizației Veteranilor din raionul Strășeni, Gheorghii Calmâș, a spus că tatăl său a participat în ambele războaie mondiale.

 

„Eu nu am dreptul să uit acest lucru. Dacă noi vom începe să ștergem din memorie propria istorie, în curând vor rămâne fără nimic” a spus el.

 

Potrivit veteranului, locotenent-colonelului Mirca Sava, „la victorie au contribuit peste jumătate de milion de cetățeni ai Moldovei, dintre care 19 au primit medalia de aur Eroul Uniunii Sovietice”.

 

„Am învins doar datorită unității dintre popoare și este foarte important ca conceptul de prietenie și înțelegere să se păstreze și la generația actuală”, a spus el.

 

Ala Mironic a relatat că pentru a păstra memoria și adevărul istoric, se desfășoară concursul de poezii „Viață, ții minte soldații…”, care, în special, atrage tinerii.

Comentarii [ 4 ] Adaugă

  1. 04.04.2017 11:06:04 Efim
    Mironic are 100 de procente DREPTATE...
  2. 04.04.2017 11:07:58 Svetlana
    Nu suntem de acord cu socialistii si cu dl Dodon!
  3. 06.04.2017 08:44:19 Vasile
    Sunt de acord cu doamna MIRONIC.
  4. 07.04.2017 08:34:51 Fima
    Si aici sunt probleme. De ce?

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.