Reportaje

LA CHIȘINĂU SE VA DESFĂȘURA EDIȚIA A XXVI-A A FESTIVALULUI INTERNAȚIONAL „ZILELE MUZICII NOI”

30 mai, 2017
LA CHIȘINĂU SE VA DESFĂȘURA EDIȚIA A XXVI-A A FESTIVALULUI INTERNAȚIONAL „ZILELE MUZICII NOI”

La Chișinău se va desfășura ediția a XXVI-a a Festivalului Internațional „Zilele Muzicii Noi”. Evenimentul este organizat de Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din Moldova şi va cuprinde lucrări moderne atât ale compozitorilor moldoveni, cât și ale celor români, spanioli, bieloruși și ruși.
 
Marţi, în cadrul conferinței de presă organizate la agenția INFOTAG, directorul Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din Moldova, Ghenadie Ciobanu, a menționat că scopul festivalului este de a trezi interesul societății și specialiștilor față de muzica contemporană.
 
„Muzica contemporană reflectă problematica și specificul prezentului. Un stat cultural trebuie să dezvolte ceva nou, în special, arta contemporană, astfel încât ulterior să se mândrească de aceasta”, a spus compozitorul.
 
Orchestra Naţională de Cameră și dirijorul Vladimir Andrieș vor deschide festivalul la data de 6 iunie la Muzeul Național de Arte. În cadrul festivalului vor avea loc șase concerte, inclusiv cinci simfonice. La festival vor participa compozitorul român Dinu Lipatti, compozitorul spaniol Eduard Terol și pianista Lidia Ciubuc. De asemenea, se vor desfășura două ateliere de lucru şi vor fi lansate cărți ale actorilor muzicali din România.
 
Intrarea la toate concertele este liberă.
 
INFOTAG precizează: Festivalului Internațional „Zilele Muzicii Noi” se desfășoară tradițional cu sprijinul financiar al Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu” din Moldova și al Ministerului Culturii. Pentru desfășurarea acestuia autoritățile au alocat 60 mii lei.

 

Comentarii [ 3 ] Adaugă

  1. 31.05.2017 08:42:26 Fima
    60 000 de lei, ce asta bani. ce pot sa faci la asa suma mica, corect. nimic!
  2. 31.05.2017 08:47:26 Alex
    Rominii in Moldova avem mai mult si mai mult, da sustinatorii festivalul este mai putin si mai putin. De ce?
  3. 31.05.2017 08:50:38 Mihai
    Bravo ca faceti asta fie care an...

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.