Reportaje

DEPUTATUL APG, SERGHEI CERNEV, REGRETĂ CĂ IRINA VLAH INTENȚIONAT IMPLICĂ TURCIA ÎN CONFRUNTĂRILE GĂGĂUZIEI

02 iunie, 2017
DEPUTATUL APG, SERGHEI CERNEV, REGRETĂ CĂ IRINA VLAH INTENȚIONAT IMPLICĂ TURCIA ÎN CONFRUNTĂRILE GĂGĂUZIEI

Deputatul în Adunarea Populară a Găgăuziei, (APG) Serghei Cernev, regretă că bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, „intenționat implică Turcia în confruntările din Găgăuzia”.
 
Vineri, în cadrul unei conferințe de presă la agenția INFOTAG, el a spus că Irina Vlah „încearcă să creeze un conflict artificial, pentru a ascunde acțiunile sale din autonomie”.
 
„Un exemplu al acestor cazuri sunt audierile privind activitatea postului de televiziune GRT, unde a fost prezent Ambasadorul Turciei, Hulusi Kilik. Bașcanul mă critică față de ambasador și fașă de deputatul Ivana Keksal. Dar acest lucru este făcut doar pentru a distrage atenția de la problemele reale. Keksal răspunde de livrarea echipamentelor de televiziune pentru GRT, dar în loc de tehnică modernă, datorită acțiunilor Bașcanului, postul de televiziune primește tehnică uzată. Am lucrat mult timp cu partenerii din Turcia și cunosc bine atitudinea lor față de activitate. Ei niciodată nu şi-ar fi permis așa ceva, iar spectacolul jucat în cadrul audierilor și implicarea reprezentantului oficial al Turciei este un pas deliberat pentru a distrage atenția”, consideră Cernev.
 
Potrivit lui, „astfel de acțiuni sunt o parte integrantă a politicii bașcanului Irina Vlah, care controlează mass-media autonomiei, sare cu parașuta, participă la evenimente publice, dar nu se ocupă de treburi”.
 
„De când se află la conducere, Găgăuzia nu a făcut nici un pas înainte, doar înapoi. Ea nu are oameni profesionişti, iar Comitetul Executiv al autonomiei se destramă pe zi ce trece. Pe parcursul a doi ani, din Comitet au placat nouă membri din 17. Oamenii pur și simplu refuză să participe la hoţiile din autonomie”, a spus deputatul.
 
El intenționează să se adreseze în instanța de judecată cu o cerere împotriva bașcanului pentru răspândirea informațiilor false despre el.
 
„În timpul deplasărilor peste hotare, bașcanul vorbeşte despre presiunea autorităților centrale asupra Găgăuziei, și, cu toate acestea, susține toate deciziile lor. Această inconsecvență este în detrimentul autonomiei și adevărul nu mai poate fi ascuns de locuitori. Este puțin probabil că bașcanul va fi în măsură să rămână până la sfârșit de mandat”, consideră deputatul.
 
INFOTAG precizează: Serghei Cernev este deputat în Adunarea Populară a Găgăuziei din partea circumscripţiei Vulcănești. El este preşedintele Comisiei APG pentru tineret, sport şi turism.

 

Comentarii [ 5 ] Adaugă

  1. 02.06.2017 06:14:54 Alibaba
    Noi nici nu intalegem despre ce este vorba?
  2. 02.06.2017 06:19:15 Sorin
    Gorsti zemli i eti gagauzi ne mogut ee podeliti mejdu soboi...
  3. 03.06.2017 12:07:47 Olga
    Clar este ca politica nu este cel mai potrivit locu pentru dl Cernev, da ce sa faci, daca la noi asa este, cine are puterea si bani este prin prim plan.
  4. 03.06.2017 12:14:34 david
    On vipil na mirovuiu s Formuzalom ili eshi vrag s nim?
  5. 05.06.2017 07:06:31 Victor
    Este clar ca dl Cernev este omul lui dl Dudoglo si PDM.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.