Reportaje

ILAN ŞOR A CONTRACTAT DOUĂ COMPANII DIN LONDRA CARE SĂ-I APERE INTERESELE

07 iunie, 2017
ILAN ŞOR A CONTRACTAT DOUĂ COMPANII DIN LONDRA CARE SĂ-I APERE INTERESELE

Primarul oraşului Orhei, Ilan Şor, a contractat compania juridică "Byrne & Partners" şi compania de consultanţă "DRD Partnership" din Londra pentru a-i apăra interesele. Despre aceasta au anunţat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia INFOTAG, avocaţii omului de afaceri, Iulian Balan şi Denis Ulanov.

Balan a amintit că Şor se află în arest la domiciliul său din Chişinău deja de un an, după ce a fost acuzat de participare la "scandalul bancar". El colaborează cu ancheta şi a îndeplinit cu stricteţe condiţiile de arest.

"Având în vedere că astăzi există impedimente serioase în posibilitatea de a-şi îndeplini atribuţiile de primar şi de a avea o viaţă obişnuită, el a decis să implice companii internaţionale pentru a-i apăra interesele", a explicat el.

Avocatul a spus că "raportul preliminar al agenţiei de investigaţie Kroll a fost făcut în baza informaţiilor oferite de Banca Naţională, fără a face investigaţii pe cont propriu, fapt recunoscut şi de autorii raportului. Agenţia îl prezintă pe Ilan Şor drept principalul responsabil de falimentul bancar".

"Este evident faptul că, chiar şi pentru o persoană neavizată cu reglementările bancare, că acest tertip este unul absurd şi are menirea să inducă opinia în eroare şi a devia atenţia de la adevăraţii vinovaţi", consideră Bălan.

Acţiunile juridice de apărare a lui Ilan Şor la nivel internaţional vor fi dirijate de reprezentanta companiei "Byrne & Partners", Yvonne Jefferies, şi de specialistul criminalist Michael Potts.

Yvonne Jeferieis a spus că "Byrne & Partners" a lucrat în dosare începând de la ţările fostei Uniuni Sovietice până în Orientul Mijlociu şi din SUA până în Europa. Compania a apărat drepturile legitime ale clienţilor săi, în cazurile complexe de fraudă şi manipulare din partea statului în diferite jurisdicţii.

Compania va fi asistată de "DRD Partnership", care, potrivit reprezentantului său, se ocupă de soluţionarea problemelor legate de reputaţia corporativă şi personală. Compania a lucrat şi cu fosta conducere a "Iukos" din Rusia.

Avocaţii au menţionat că în viitorul apropiat vor fi disponibile în mod regulat actualizări on-line cu privire la activitatea desfăşurată de echipele juridice şi de consultanţii internaţionali.

 

Comentarii [ 2 ] Adaugă

  1. 07.06.2017 01:38:56 Solon
    Legislatia RM ar trebui sa prevada un termen pentru ancheta. }n caz dac[ ]ntrun termen anumit nu pot demonstra vinovatia cuiva, Îl scot de sub arest/detentie priventivă, Aduc scuze publice, dacă cazul a fost mediatizat, I se aduc despăgubirile materiale şi morale respective, responsabilii pt arest-reţinere - sancţionati. Poate astfel vom scăpa de scandaluri de acest gen... E necesar de elaborat o lege a responsabilitatii si demnitatii pentru persoanele arestate şi cei care impropriu si neechitabil aplica legea, aducand prejudicii cetetenilor...Este o ponia care ar responsabiliya actorii din mai multe domenii
  2. 08.06.2017 01:48:47 Maria
    Am impresie ca dl Sor sa primeste ca si dl Platon 18 ani de puscarie.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.