Reportaje

O DELEGAŢIE DE EUROPARLAMENTARI VA SOSI ÎN MOLDOVA PENTRU A SE ÎNTÂLNI PERSONAL CU PRIMARULUI DE ORHEI, ILAN ŞOR

16 iunie, 2017
O DELEGAŢIE DE EUROPARLAMENTARI VA SOSI ÎN MOLDOVA PENTRU A SE ÎNTÂLNI PERSONAL CU PRIMARULUI DE ORHEI, ILAN ŞOR

O delegaţie de europarlamentari va sosi în Moldova pentru a se întâlni personal cu primarului de Orhei, Ilan Şor, precum şi pentru a discuta situaţia drepturilor omului în ţară.

Vineri, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia INFOTAG, vicepreşedinta Partidului „Şor”, Marina Tauber, a spus că această înţelegere a fost atinsă în timpul vizitei recente a reprezentanţilor partidului şi a avocaţilor la Strasbourg, care au participat la o masă rotundă dedicată drepturilor omului.

„Spre regret, noi nu suntem auziţi în Moldova, dar argumentele prezentate deputaţilor europeni i-au convins că dosarul lui Ilan Şor necesită atenţie din partea partenerilor europeni de dezvoltare ai Moldovei. Europarlamentarul Lorenzo Fontana şi-a exprimat disponibilitatea de a veni personal în Moldova, la începutul lunii iulie, pentru a examina situaţia arestării primarului oraşului Orhei şi pentru stabilirea cooperării între partide”, a spus ea.

Tauber afirmă că argumentele reprezentanţilor lui Ilan Şor i-au provocat o reacţie aprigă vicepreşedintei Partidului Popular European, Elisabetta Gardini, care este şi vicepreşedinta Partidului Forza Italia.

„Ea a solicitat întreaga informaţie despre dosarul Şor şi a dat asigurări că împreună cu colegii de partid şi din Parlamentul European va lua situaţia sub control”, a precizat ea.

Tauber a citit adresarea oficială a deputatului Parlamentului European, Jean-Luc Schaffhauser, membru al partidului francez Frontul Naţional, în care el îndeamnă autorităţile Moldovei „să se conducă de legea ţării şi să asigure un proces de judecată echitabil, ţinând cont de prezumpţia nevinovăţiei”.

Avocaţii lui Ilan Şor au comunicat că au discutat cu parlamentarii europeni trei scenarii posibile de evoluare a situaţiei: Şor este eliberat din arest după data de 22 iunie, arestul este prelungit cu încălcarea legii, sentinţa lui Şor este pronunţată pe 22 iunie, fapt ce, de asemenea, încalcă dreptul lui la un proces echitabil.

INFOTAG precizează: Potrivit legislaţiei Moldovei, acuzatul nu poate fi ţinut în arest mai mult de un an din momentul reţinerii. Omul de afaceri şi primarul oraşului Orhei, Ilan Şor, a fost arestat pe 22 iunie 2016. El s-a aflat în arest în izolator timp de o lună şi jumătate, iar pe 5 august Curtea de Apel l-a plasat în arest la domiciliu.

 

Comentarii [ 6 ] Adaugă

  1. 17.06.2017 04:37:14 Fima
    Nu stiu daca exista cineva care poate sa ajuta pe dl Sor?
  2. 17.06.2017 04:40:55 Mitteliman
    Saracu dl Ilan Sor, el trebue sa spune adavarul - cine si chit a furat.
  3. 17.06.2017 04:46:19 Fimca
    Unde sunt bani de la BEM, Ilan?
  4. 19.06.2017 11:33:05 Grisa
    Pina chind Ilan nu spune unde sunt bani de la BEM, Banca Sociala si Unibank el trebue sa sta sub arest.
  5. 19.06.2017 07:07:48 Efim
    Eu stiu de ce dl Ilan tace atita timp, asta este garantia pentru dinsu ca nu sa fie dat la judecat.
  6. 23.06.2017 10:20:36 dementii
    ... или обделили или с благодарностями ....

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.