Reportaje

AMBASADA GERMANIEI VA ORGANIZA UN CONCERT CU OCAZIA ANIVERSĂRII A 25-A DE LA STABILIREA RELAŢIILOR DIPLOMATICE CU MOLDOVA

28 iunie, 2017
AMBASADA GERMANIEI VA ORGANIZA UN CONCERT CU OCAZIA ANIVERSĂRII A 25-A DE LA STABILIREA RELAŢIILOR DIPLOMATICE CU MOLDOVA

Sâmbătă, 1 iulie, la Teatrul de Vară din parcul Valea Morilor va avea loc tradiţionalul concert în aer liber. Evenimentul este organizat de Ambasada Germaniei în Moldova cu ocazia aniversării a 25-a de la stabilirea relaţiilor diplomatice între cele două ţări.

Miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia INFOTAG, şeful adjunct al misiunii diplomatice germane la Chişinău, Florian Seitz, a spus că acest concert, desfăşurat cu genericul: "25 de ani împreună! O călătorie muzicală prin Germania, Moldova şi Europa", va familiariza publicul cu muzica din aceste spaţii cultural.

"Concertul a ajuns la a 16-a ediţie, iar acest fapt arată că ambasada este deschisă spre cooperare şi spre dezvoltarea vieţii culturale. Concertul va fi susţinut de Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naţionale "Serghei Lunchevici", iar la pupitrul dirijoral va fi maestrul Mihail Agafiţa. Publicul se va putea delecta cu creaţii de Wagner, Stârcea, Bach, Handel şi Doga", a spus diplomatul.

Directorul Filarmonicii Naţionale, Svetlana Bivol, a menţionat interesul înalt al cetăţenilor Moldovei pentru muzica clasică.

"Pe an ce trece, la concert vin tot mai mulţi tineri, de aceea vrem să creăm o atmosferă plăcută pentru ei. În fiecare an, cele 6 mii de locuri sunt ocupate înainte de eveniment, în aşteptarea unui program interesant", a spus ea.

Intrarea la concert este liberă.

INFOTAG precizează: Relaţiile diplomatice între Moldova şi Germania au fost stabilite la 30 aprilie 1992. Germania sprijină Moldova în procesul de integrare europeană. În Moldova activează peste 400 de companii cu capital german, care au investit în economia Moldovei peste 683 mil. lei.

 

Comentarii [ 2 ] Adaugă

  1. 28.06.2017 04:59:11 Oleg
    Pentru oamenii care iubesc muzica asta este minunat!
  2. 29.06.2017 10:24:33 Filaret
    Este foarte bine asa ceva la noi inMoldova care este pregatita de ambasada Germaniei.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.