Reportaje

UN JUDOCAN MOLDOVEAN A OBŢINUT AURUL LA CAMPIONATUL MONDIAL DE JUDO PRINTRE CADEŢI

18 august, 2017
UN JUDOCAN MOLDOVEAN A OBŢINUT AURUL LA CAMPIONATUL MONDIAL DE JUDO PRINTRE CADEŢI

Judocanul moldovean Eugen Matveiciuc a ocupat primul loc la Campionatul Mondial de Judo printre Cadeţi (sub 18 ani) la categoria de până la 81 kg.
 
Vineri, în cadrul unei conferinţe de presă la INFOTAG, el a declarat că “cea mai dificilă luptă a fost cu sportivul tadjic Madzinov (locul I în clasamentul internațional printre cadeți)”.
 
Potrivit lui Matveiciuc, răbdarea, pregătirea tactică și cunoașterea slăbiciunilor adversarului l-au ajutat să-şi învingă adversarul, care este mai puternic din punct de vedere fizic.
 
Antrenorul Iurie Leu a menționat că „pentru prima dată în istorie un sportiv moldovean se întoarce acasă cu o medalie de aur la această categorie”. El consideră că lui „Eugen i-a fost de mare ajutor spiritul puternic de echipă”.
 
Antrenorul  Mihail Ciudin a evidenţiat patriotismului sportivului, care, în pofida ofertelor profitabile venite din Italia, a rămas în Moldova.
 
Vicepreședintele Federației Moldoveneşti de Judo (FMJ), Victor Florescu, a menţionat că pentru ca judocanii moldoveni să demonstreze rezultate excelente în cadrul campionatelor mondiale, este necesar suport din partea statului şi a ministerului de ramură, suport care din păcate, „până în prezent nu este resimţit”.
 
Secretarul general al FMJ, Valeriu Duminică, a declarat că Federația intenţionează să organizeze cel puțin o dată pe an antrenamente în Japonia, unde „Judo reprezintă o cultură aparte, iar în aceste condiții sportivii, într-adevăr, performează“.
 
INFOTAG precizează: Campionatul Mondial de Judo printre cadeți a avut loc în Chile în perioada 9-13 august. La el au participat 428 de sportivi din 64 de țări. Moldova a fost reprezentată de o delegație formată din trei sportivi și un antrenor.

 

Comentarii [ 2 ] Adaugă

  1. 19.08.2017 11:42:50 Victoria
    Sunteti bravo, boetii!
  2. 20.08.2017 02:55:20 Nicolae
    Avem cu ca sa mindrim! Bravo!

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.