Reportaje

REPREZENTANŢII REFUGIAŢILOR TRANSNISTRENI: NOILE ACUZAŢII ADUSE LUI DORIN CHIRTOACĂ SUNT ÎNDREPTĂŢITE

12 septembrie, 2017
REPREZENTANŢII REFUGIAŢILOR TRANSNISTRENI: NOILE ACUZAŢII ADUSE LUI DORIN CHIRTOACĂ SUNT ÎNDREPTĂŢITE

Noile acuzaţii aduse primarului Chişinăului, Dorin Chirtoacă, suspendat din funcţie, sunt îndreptăţite, iar încercările sale de a acuza veteranii şi refugiaţii conflictului de pe Nistru de provocarea dosarului penal sunt doar o tentativă de a manipula opinia publică, susţin refugiaţii transnistreni.

Marţi, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia INFOTAG, preşedintele Mişcării Refugiaţilor Transnistreni, Anatolie Bîzgu, a spus că „conducerea primăriei s-a ocupat de scheme dubioase la executarea tranzacţiilor de împăcare, potrivit cărora autorităţile municipale trebuiau să asigure cetăţenii social-vulnerabili cu locuinţă”.

„Problema este că aceste tranzacţii de împăcare erau realizate selectiv. La numeroasele cereri de a prezenta criteriile de selectare a candidaţilor pentru primirea locuinţelor, primăria se eschiva să răspunsă, făcând trimitere la protecţia datelor cu caracter personal”, a spus el.

Fostul poliţist, pensionarul Oleg Spiridon, a menţionat că la toate demersurile referitor la motivele pentru care se tergiversează acordarea locuinţelor primea răspuns că primăria nu dispune de bani.

„În anul 2012, 24 de oameni au primit locuinţă în baza tranzacţiilor de împăcare. La prima vedere, totul părea legal, până când am primit copiile documentelor în care se menţiona că mulţi din aceşti oameni au încheiat acorduri în anul 2011. Iar eu am încheiat acordul încă în 2008 şi încă nu am o locuinţă”, a remarcat el.

În opinia veteranilor şi refugiaţilor, modul selectiv de executare a tranzacţiilor se explică prin corupţie şi „otkaturi”, de aceea noul dosar penal al lui Chirtoacă este unul justificat, iar „lacrimile lui sunt nişte lacrimi de hoţ”.

INFOTAG precizează: Noul dosar penal al lui Dorin Chirtoacă a fost intentat în legătură cu depăşirea atribuţiilor de serviciu la acordarea locuinţelor şi prejudicierea bugetului municipal cu 66 mil. lei. pe pagina sa de facebook Chirtoacă a scris că refugiaţii din Transnistria au blocat activitatea primăriei.

 

Comentarii [ 1 ] Adaugă

  1. 12.09.2017 07:55:57 Serafim
    Cine dintre veteranii sun mai corect, nu stiu. Si unii parca au dreptate, si altii tot parca trebue sustinut.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.