Reportaje

SINDICATUL „DEMNITATE” ÎNDEAMNĂ MANIFESTANȚII SĂ RESPECTE LEGEA

18 septembrie, 2017
SINDICATUL „DEMNITATE” ÎNDEAMNĂ MANIFESTANȚII SĂ RESPECTE LEGEA

Sindicatul „Demnitate”, reprezentantul legal al angajaţilor din Poliţie, îşi exprimă regretul faţă de acţiunile de violenţă ce au avut loc în timpul protestelor din data de 17 septembrie la Chişinău și îndeamnă cetățenii și liderii politici să respecte legea în timpul acțiunilor de protest organizate.

Președintele Sindicatului „Demnitate” Mihail Lașcu a comunicat luni în cadrul unei conferințe de presă la agenția INFOTAG, că acțiunea de protest de la Chișinău din 17 septembrie, declarată de organizatori ca fiind pașnică, a dus din păcate la violență. În timpul manifestației lângă postul de televiziune public „Moldova 1”, protestatarii au încercat să treacă prin cordonul de poliție cu microbuzul. Ca rezultat, doi polițiști au fost răniți. Un alt angajat a fost lovit în cap și este internat în spital.

„Poliţia reprezintă instituţia statului şi nu poate fi sfidată sau abuzată, de asemenea nu sunt acceptate  provocări sau instigări la violenţă. Cetățenii trebuie să trateze cu respect pe cei care își îndeplinesc datoria - mențin ordinea publică și îi protejează. Poliția este apolitică şi apără în strictă conformitate cu legislaţia naţională şi internaţională interesele constituţionale a cetăţenilor Moldovei”, a menționat Lașcu.

Secretarul general al Sindicatului „Demnitate”, Angela Otean, a menționat că prin intermediul acestui comportament protestatarii „demonstrează lipsa de respect față de stat și instituțiile sale”.

Vicepreședintele Sindicatului „Demnitate”, Alexandru Gobjila, a spus că „făptașii provocărilor trebuie să răspundă în fața legii. Sindicatul va menține un contact strâns cu mass-media, astfel încât societatea să cunoască fiecare detaliu al acestui incident”.

Sindicatul „Demnitate” cere organelor abilitate de supravegherea respectării legislaţiei, tragerea la răspundere penală şi contravenţională a organizatorilor şi făptaşilor atacurilor violente şi agresiunilor fizice şi verbale în adresa poliţiştilor.

 

Comentarii [ 2 ] Adaugă

  1. 23.09.2017 11:58:32 Galina
    Acesti oameni au experienta, ei stiu bine situatia si au dreptatea...
  2. 24.09.2017 10:45:14 Fima
    Politia pazaste statu si interesele cetatanii RM.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.