Reportaje

TRUPA „LUME”: SCOPUL NOULUI VIDEOCLIP ESTE DE A ARĂTA PARTEA CEA BUNĂ A MOLDOVEI

08 decembrie, 2017
TRUPA „LUME”: SCOPUL NOULUI VIDEOCLIP ESTE DE A ARĂTA PARTEA CEA BUNĂ A MOLDOVEI

Noul videoclip pentru piesa „Pământul bunicii mele”, la care a participat Artista Emerită a Republicii Moldova, Lidia Noroc-Pânzaru, și colectivul trupei „Lume”, are scopul de a arăta partea cea mai bună a Moldovei.

Joi, în cadrul unei conferințe de presă la agenția INFOTAG, unul dintre membrii trupei și autorul versurilor, Serghei Covalschi, a spus că, prin creaţia sa, „formaţia vrea să arate că Moldova nu înseamnă doar sărăcie, ci și oameni iubitori și minunați”.

„Încercăm să distragem atenția ascultătorilor de la probleme cotidiene și să arătăm Moldova merge înainte, chiar dacă cu pași mici”, a accentuat Covalschi.

Potrivit interpretului, „videoclipul încheie trilogia consacrată Moldovei și cetățenilor ei, care include şi piesele „Da, suntem moldoveni” și „Moldovenii care plâng”.

Trupa intenționează să dezvolte creativitatea pe subiecte importante din punct de vedere social, cum ar fi violența domestică, modul de viață sănătos și dragostea moldovenilor pentru familie.

Regizoarea Mariana Marinescu a spus că videoclipul a fost filmat timp de trei zile la Bălți și Chișinău.

„În procesul de lucru am întâlnit și dificultăți, de exemplu, cu câinele Charlie, care permanent voia să mănânce”, a remarcat regizoarea.

Potrivit ei, la sfârșitul videoclipului este prezentat un șir de imagini video în care moldovenii aflați peste hotare transmit salutări Patriei.

„Prin aceasta am vrut să arătăm că locuitorii Republicii Moldova, chiar dacă se află departe de casă, vor păstra în continuare dragostea faţă de ea și de cei dragi”, a spus Marinescu.

„Prin acest videoclip am evidenţiat una dintre principalele probleme ale Moldovei moderne: copiii pleacă, iar părinții rămân singuri. Însă dragostea față de cei dragi se păstrează. Și în viață, în primul rând, trebuie să-i apreciem și să-i susținem pe cei pe care îi iubim”, a spus membra trupei, Irina Tarasiuc.

 

Comentarii [ 4 ] Adaugă

  1. 09.12.2017 11:58:38 Inga
    Nu numai artisti - noi toti trebue sa iubim Moldova noastra!!!
  2. 09.12.2017 12:03:05 Nicolae
    Asta numai reclama si nimic alti ceva...
  3. 11.12.2017 06:32:12 Victorina
    Ce bucurosi si vesel ei sunt, bravo!
  4. 11.12.2017 06:35:07 Marina
    Noi toti trebue sa avem asa fel de dispozozie - toate Moldova.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.