Maib_Agro

Reportaje

UN OM DE AFACERI DIN SLOVENIA SUSŢINE CĂ MOLDOVA NU VA PUTEA INTRA ÎN UE CU UN ASEMENEA SISTEM AL JUSTIŢIEI

13 decembrie, 2017
UN OM DE AFACERI DIN SLOVENIA SUSŢINE CĂ MOLDOVA NU VA PUTEA INTRA ÎN UE CU UN ASEMENEA SISTEM AL JUSTIŢIEI

Cu un asemenea nivel al corupţiei şi cu atâtea scheme de corupţie în sistemul justiţiei, Moldova nu va putea intra în Uniunea Europeană, consideră omul de afaceri din Slovenia, Blaz Svetek.

Miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia INFOTAG, el a spus că în 2010 a început să se ocupe de creşterea porcilor în Moldova şi a încheiat un contract cu firma „Triftex Impex” privind transmiterea în locaţiune a unei ferme şi a terenului aferent.

Omul de afaceri susţine că era vorba „de o afacere mare, de creşterea a circa 2,5 mii de capete”.

„Partenerul meu din Moldova, Valeriu Strîmbei, însă a decis să recurgă la şmecherii, acuzând firma mea „Seksimp Group” că evită să plăteasă chiria. Pentru aceasta, el l-a mituit pe judecătorul Alexandru Rotari, care a permis dezvoltarea unui mecanism ilegal: cauza a trecut şi prin Curtea de Apel, și prin Curtea Supremă de Justiţie. Eu cred că toți judecătorii care au participat la acest caz sunt implicați în această schemă. Este vorba de Alexandru Rotari, Domnica Manole, Nina Traciuc, Gheorghe Zubatîi, Svetlana Filincova, Galina Stratulat, Iurie Bejenaru. Mai mult chiar, în această chestiune a fost implicat şi premierul de atunci, Vlad Filat”, a spus Blaz Svetek.

El afirmă că toate ședințele de judecată s-au desfăşurat fără participarea sa, iar prin decizia instanței, toate bunurile au fost vândute la licitație.

„Pierderile mele au însumat 126 mil. euro. Cu toate acestea, vreau să-i mulțumesc Procurorului General, Eduard Harunjen, pentru că a reușit totuşi să pornească o cauză penală referitor la această fraudă. Câţiva judecători, inclusiv Rotari, au fost deja demişi”, a spus Blaz Svetek.

El s-a adresat în diverse instituții europene, inclusiv la Curtea Europeană de Justiție. Fărădelegile care se fac în Moldova el le-a prezentat fostului și actualului președinte al Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso și Jean-Claude Juncker.

„Dar aş vrea ca dosarul să se încheie la nivelul Republicii Moldova şi să nu devină subiect de atenţie la nivel internaţional”, a subliniat omul de afaceri.

 

Comentarii [ 2 ] Adaugă

  1. 13.12.2017 05:31:09 Liviu
    Saracu investitor, saracu...
  2. 13.12.2017 05:33:40 Victor
    Ce perderi enorme, mama mia!

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.

Для просмотра содержимого этого блока Вам необходимо установить flash-player