Reportaje

MOLDOVA ŞI UCRAINA TREBUIE SĂ-ŞI UNEASCĂ EFORTURILE ÎN LUPTA CU CORUPŢIA

14 decembrie, 2017
MOLDOVA ŞI UCRAINA TREBUIE SĂ-ŞI UNEASCĂ EFORTURILE ÎN LUPTA CU CORUPŢIA

Moldova şi Ucraina trebuie să-şi unească eforturile în lupta cu corupţia, consideră preşedintele organizaţiei de apărare a drepturilor omului „Ajutăm copiii”, Nicolai Cojuşco.

Joi, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia INFOTAG, el şi-a exprimat regretul că situaţia din Ucraina evoluează nu după principiile lansate la Maidan: un trai mai bun, integrarea în Uniunea Europeană, lupta cu corupţia.

„Ucraina trăieşte în sărăcie, mărimea pensiilor nu corespunde minimului de existenţă, iar sistemul judiciar şi funcţionarii corupţi fac tot ce vor. De exemplu, una dintre întreprinderile unice – Fabrica vinicolă experimentală Dnepropetrovsk –a fost adusă la faliment de fostul director, Alexandr Lupandin, dar nimeni nu a fost tras la răspundere penală pentru aceasta”, a spus activistul pentru drepturile omului.

Potrivit lui, din cauza unei judecătoare, în curtea unei şcoli a început construcţia ilegală a unui bloc. Lucrările de construcţie au fost stopate datorită implicării primarului oraşului Dnepr, Boris Filatov.

„Însă în întreaga Ucraină, judecătorii, prin hotărârile lor, privează tânăra generaţie de un viitor: timp de patru ani au fost vândute ilegal mai mult de 560 de apartamente care aparţineau copiilor orfani”, a spus Cojuşco.

În opinia sa, „ţara nu va putea prospera fără a-i învinge pe funcţionarii corupţi”

„Lupta împotriva corupţiei este una dintre priorităţile politicii atât a Uniunii Europene, cât şi a SUA. De aceea, Moldova şi Ucraina trebuie să se unească pentru a preveni acest fenomen. Trebuie să blocăm toate activele celor acuzaţi de corupţie, să naţionalizăm toate bunurile dobândite ilegal. Căci  numai prin eforturi comune putem ajunge la prosperitatea ambelor ţări”, a conchis el.

 

Comentarii [ 4 ] Adaugă

  1. 15.12.2017 11:00:04 Serafim
    Niste iluzii si restu nimic...
  2. 15.12.2017 11:00:52 Liza
    Noi in Moldova nu vrem sa avem situatia la fel ca in Ucraina!
  3. 16.12.2017 02:27:23 Filaret
    Cineva poate sa spuna de ce el are si grija de noi, moldoveni?
  4. 16.12.2017 02:33:01 Boris
    El creda daca facem lupta impreuna cu Ucraina castig sa fie mai valoros, nu este asa.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.