Reportaje

ACTIVIŞTII O ÎNDEAMNĂ PE MINISTRA MONICA BABUC SĂ ATRAGĂ ATENŢIA LA PROBLEMELE ÎNVĂŢĂMÂNTULUI DIN ŞTEFAN VODĂ

20 februarie, 2018
ACTIVIŞTII O ÎNDEAMNĂ PE MINISTRA MONICA BABUC SĂ ATRAGĂ ATENŢIA LA PROBLEMELE ÎNVĂŢĂMÂNTULUI DIN ŞTEFAN VODĂ

Activiştii din Ştefan Vodă o îndeamnă pe ministra Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Monica Babuc, să vină în vizită în raion ca să discute cu părinţii şi pedagogii despre numeroasele problemele din sistemul de învăţământ din raion.

Marţi, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia INFOTAG, inspectorul şcolar Simion Zadorojnîi a atras atenţia la mai multe nereguli în acest domeniu, inclusiv la depăşirea atribuţiilor de serviciu de către şefa Direcţiei de învăţământ din raion, încălcarea legilor şi demiterea nesancţionată a angajaţilor.

„Raisa Burduja îi demite ilegal pe angajaţii care au atins vârsta de pensionare, desfăşoară concursuri dubioase de angajare a lucrătorilor şi nu achită plăţile necesare celor pe care i-a demis. Numeroasele încălcări de la direcţie sunt acoperite şi susţinute de preşedintele raionului, Nicolae Molozea, care reprezintă în raion Partidul Democrat”, a spus Zadorojnîi, care a menţionat că Burduja se află ilegal în funcţie, fiind deja de şapte ani la pensie.

Potrivit activistei Olga Ceapchi, „direcţia de învăţământ nu este interesată de instruirea calitativă a copiilor”.

„Părinții sunt îngrijoraţi de viitorul școlii primare „Grigore Vieru” și al liceului „Ștefan Vodă” din cauza insuficienţei de pedagogi și a indiferenței autorităților locale. În școala primară învaţă circa 300 de copii, care au rămas fără profesori de limba engleză. Direcţia este la curent cu această problemă din mai 2017, care rămâne nerezolvată, iar copiii nu învață limba engleză. Părinții mai cred că curriculumul este supraîncărcat și sunt nemulțumiţi de calitatea educației copiilor”, a spus Ceapchi.

Comentarii [ 2 ] Adaugă

  1. 20.02.2018 06:36:35 Tarnacop
    Babuc doae executa ce i se spune. Trebue sa se adreseze "stapanului" ei.
  2. 21.02.2018 10:10:39 Eleonora
    Noi credem ca d-na Babuc sa rezolva problema.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.