Reportaje

PARTIDUL RUSO-SLAVON ȘI-A DESEMNAT CANDIDAȚII LA ALEGERILE PRIMARILOR ÎN CHIȘINĂU ȘI BĂLȚI

26 aprilie, 2018
PARTIDUL RUSO-SLAVON ȘI-A DESEMNAT CANDIDAȚII LA ALEGERILE PRIMARILOR ÎN CHIȘINĂU ȘI BĂLȚI

Partidul Ruso-Slavon și-a desemnat candidații la alegerile primarilor în Chișinău și Bălți.

Joi, la o conferință de presă la agenția INFOTAG, preşedintele partidului, Oleg Topolnițchi, a spus că intenționează să candideze la funcția de primar al orașului Bălți, iar colegul său, Alexandru Mîțu, își va încerca norocul în campania electorală de la Chișinău.

„Sunt bălțean diden generația a treia, de aceea nu am de gând să plec din orașul natal și intenționez să restabilesc în oraş puterea economică de cândva. Pentru aceasta trebuie create condiții care ar aduce investiții în oraș. În opinia mea, primarul trebuie să fie, în primul rând, gospodar, dar nu politician”, a explicat Topolnițchi, care conduce o firmă particulară.

El a prezentat rezultatele unui sondaj realizat de partid la Bălți.

„Am bătut la uşa circa 20 de mii de case. Cel mai mult orășenii sunt nemulțumiți de lipsa locurilor de muncă. În 1991, la Bălți locuiau 162 de mii de cetățeni, iar în 2018 numărul acestora s-a redus până la circa 80 de mii. Oamenii fug din disperare, fiindcă nu au nicio perspectivă de a trăi în municipiu. Iar în ultimii ani, Primăria a devenit o arenă de teatru roman, când consilieri sunt preocupați doar de lupta cu puterea executivă. Orășenii nu au niciun beneficiu din această activitate”, a spus Topolnițchi, care face parte din Consiliul Municipal al capitalei de nord.

Alexandru Mîțu a spus că nu este chișinăuian, dar consideră că „Chișinău este un oraș pentru toți”.

„Înțeleg că mandatul de primar pe termen de numai un an este o situație complicată. Dar poţi obţine succese chiar și într-un an. Fiind constructor profesionist, consider că trebuie să începem cu drumuri din capitală. Astăzi, orașul nu are stăpâni, se practică cumetrismul, înfloresc scheme de delapidare a banilor care se acumulează din impozite. Al doilea obiectiv al meu este stoparea acestor scheme criminale, începând cu atenția accentuată asupra necesităţilor businessului”, a spus Mîțu.

Potrivit lui, în republică trebuie să fie două limbi de stat, inclusiv cea rusă.

„Nu avem nevoie nici de est și nici de vest.  Nu avem nevoie nici de unire, ci trebuie să asigurăm o societate moldovenească multinațională. Pentru a fi în armonie, limba rusă trebuie să fie numită limbă de stat. În țară nu trebuie să fie discriminare pe principiul limbii vorbite. Timp de secole, pe lângă moldoveni, în republică trăiesc etnii care comunică între ei în limba rusă: bulgari, găgăuzi, ucraineni. Ei trebuie să se simtă în Moldova ca în țara lor”, susţine candidatul Partidului Ruso-Slavon la funcția de primar al Chișinăului.

 

Comentarii [ 3 ] Adaugă

  1. 27.04.2018 12:12:16 Hilarry
    Da Doamne, poate el are sanse?
  2. 27.04.2018 12:16:59 Stela
    Dl Usatii nu da Balt la nimeni - sau Gritco say Grigorisin!
  3. 27.04.2018 06:20:07 Stella
    Asa fel de partidute nu au nici o sansa, degeaba perdeti timp si banii...

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.