Reportaje

STUDENȚI DIN 14 ȚĂRI ÎŞI VOR PREZENTA CREAȚIILE LA FESTIVALUL INTERNAȚIONAL AL ȘCOLILOR DE TEATRU DE LA CHIȘINĂU

27 aprilie, 2018
STUDENȚI DIN 14 ȚĂRI ÎŞI VOR PREZENTA CREAȚIILE LA FESTIVALUL INTERNAȚIONAL AL ȘCOLILOR DE TEATRU DE LA CHIȘINĂU

Studenți din 14 țări își vor prezenta creațiile la teatrele din Chişinău, în cadrul celei de-a VIII-a ediții a Festivalului Internațional al Școlilor de Teatru „ClassFest”, care începe la 30 aprilie.

Vineri, în cadrul unei conferințe de presă la agenția INFOTAG, directorul festivalului, Svetlana Târțău, a spus că evenimentul are ca scop mobilizarea tinerilor de diferite națiuni și culturi.

„Festivalul a devenit o tradiție și o platformă bună pentru îmbogățirea culturală. De asemenea, acesta este şi o posibilitate minunată de a descoperi noi tendințe ale tineretului în teatru și cinema. Este important să avem încredere în generația tânără, să o învăţăm şi să investim în ea. Prin creațiile lor, tinerii vorbesc despre problemele din societatea contemporană”, a spus Secretarul de Stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Andrei Chistol.

Potrivit rectorului Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice, Victoria Melnic, „la ediția din 2018 a festivalului, tinerii au pus accent pe dramaturgie”.

„ClassFest este o descoperire culturală, care ne permite să ne distragem de la rutina zilnică și să atingem frumosul. Festivalul reunește tradiții și inovații, cultura vestului și estului, ceea ce îl face un eveniment unic în felul său. Studenţii, profesorii și spectatorii moldoveni vor putea nu numai să se familiarizeze cu arta altor țări, dar și să preia experiența acestora”, consideră Melnic.

La festival vor participa studenții din Armenia, Austria, Azerbaidjan, Belarus, Germania, Italia, Franţa, Polonia, Kazahstan, Rusia, România, Ucraina și Moldova.

Intrarea la spectacole, proiecțiile de filme, master-clasuri și seminarii este liberă.

Evenimentul se desfășoară cu sprijinul Guvernelor Moldovei, Franței și Germaniei.

 

Comentarii [ 1 ] Adaugă

  1. 27.04.2018 06:13:07 Alexei
    Suntati bravo ca faceti asa ceva la noi in Moldova noastra!

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.