Reportaje

CANDIDATUL LA FUNCȚIA DE PRIMAR DE CHIȘINĂU, ALEXANDRU ROȘCO, CONSIDERĂ CĂ AUTORITĂȚILE O SPRIJINĂ PE SILVIA RADU ȘI PE ION CEBAN

17 mai, 2018
CANDIDATUL LA FUNCȚIA DE PRIMAR DE CHIȘINĂU, ALEXANDRU ROȘCO, CONSIDERĂ CĂ AUTORITĂȚILE O SPRIJINĂ PE SILVIA RADU ȘI PE ION CEBAN

„La alegeri locale noi ale primarului de Chișinău, autoritățile Moldovei continuă să-i sprijine pe doi concurenți şi anume pe candidatul independent Silvia Radu și pe reprezentantul PSRM, Ion Ceban”, susţine candidatul Partidului „Casa Noastră – Moldova”, Alexandru Roșco.

Joi, în cadrul unei conferințe de presă la agenția INFOTAG, el a amintit că, deşi formal a refuzat să reflecte campania electorală, holdingul media controlat de liderul PDM și coordonatorul coaliției de guvernare, Vlad Plahotniuc, „practic prezintă reportaje numai despre Radu”.

„Toate posturile TV ale holdingului, inclusiv Prime și Publika, îl promovează anume pe acest candidat. La sesizarea noastră în această privinţă, adresată Consiliului Coordonator al Audiovizualului, am primit un răspuns oarecare, precum că încălcările holdingului vor fi examinate în cadrul unei ședințe. Ce fel de ședință și când va fi aceasta?”, se întreabă candidatul.

El a vorbit și despre încălcările depistate în campania electorală a lui Ceban.

„Socialistul a fost prezent la concertul de pe 8 mai de la Chișinău, la care au participat interpreții ruși Oleg Gazmanov și Denis Maidanov. Oare aceasta nu înseamnă susţinere de către cetăţeni străini, care se interzice de legislaţia moldovenească?! Mai târziu, pe scenă a apărut și Președintele Moldovei, Igor Dodon, care l-a numit pe Ceban „un vechi prieten”. Însă, conform Constituției, Președintele este doar o figură îndepărtată în mod egal de toți politicienii. Cum se explică această faptă a lui?”, se întreabă Roșco.

El a menţionat că la solicitarea partidului referitor la verificarea faptelor enumerate, Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău a trimis un răspuns, al cărei sens constă în „lipsa de probe a pretențiilor”.

Potrivit lui Roșco, el nu a reușit să folosească banii formațiunii și nu a desfășurat campania de agitaţie din cauza că două bănci au refuzat să-i deschidă un cont electoral.

„Am fost duși de nas. Mai întâi la o bancă, apoi la alta. Din surse neoficiale am aflat că instituțiile financiare au o circulară secretă ca să nu deschidă conturi reprezentanților Partidului „Casa Noastră – Moldova”. Şi autoritățile noastre numesc aceste alegeri libere și transparente?!”, s-a indignat Roșco.

El a îndemnat chișinăuienii să-i susțină candidatura la alegerile din 20 mai, fiind „un candidat nesistematic, care nu este legat de clanurile mafiote de la guvernare”.

 

Comentarii [ 2 ] Adaugă

  1. 18.05.2018 08:35:46 Victor
    Candidat arata asa si ca partid care el prezinta.
  2. 18.05.2018 02:18:51 Dascal
    Vai de capu lui...

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.