Reportaje

ACTIVIŞTII CIVICI CER EXCLUDEREA DIN PARTIDUL PLATFORMA DA A PERSOANEI CARE A SPUS CĂ „UNII CA CEBAN AR TREBUI UCIŞI”

28 mai, 2018
ACTIVIŞTII CIVICI CER EXCLUDEREA DIN PARTIDUL PLATFORMA DA A PERSOANEI CARE A SPUS CĂ „UNII CA CEBAN AR TREBUI UCIŞI”

Mai mulţi activişti civici cer excluderea din Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr (DA) a unui dintre membrii săi, care a spus că „trebuie ucişi” pe unii ca preşedintele fracţiunii Partidului Socialiştilor (PSRM) în Consiliul Municipal Chişinău, Ion Ceban.

Luni, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia INFOTAG, doctorul în drept Serghei Mişin a spus că „acesta este un caz revoltător, când un susţinător al unui partid, în cazul de faţă al DA, îndeamnă la uciderea susţinătorilor unui alt partid”.

„Asemenea îndemnuri duc la discriminare şi la dezbinarea societăţii şi vor avea efecte juridice. Acest lucru încalcă cel puţin articolul 32 al Constituţiei. Ne adresăm către Andrei Năstase (preşedintele Platformei DA – „I.”) cu rugămintea de a exclude acea persoană din partid şi de a se distanţa de acest gen de declaraţii”, a menţionat el.

Serghei Mişin şi-a exprimat nedumerirea referitor la faptul că MAI nu a reacţionat la „îndemnurile aprige”, în pofida numeroaselor dovezi care pot fi găsite cu uşurinţă pe internet.

„De ce domnul Năstase nu a venit cu o replică la această chestiune, pentru a explica de ce susținătorii săi îndeamnă la astfel de acțiuni? De ce nu l-a avertizat pe susţinătorul său să se abţină de la astfel de strigăte și nu i-a făcut observaţie?!”, se întreabă el.

Decanul Facultății de Relații Internaționale a Universităţii de Studii Politice și Economice Europene „Constantin Stere”, Pavel Midrigan, a spus că locuitorii așteaptă un comportament decent din partea candidaților, dar nu diferite provocări.

„Actuala campanie electorală nu este chiar corectă, fiind însoțită de diverse insinuări și acuzații, fapt ce nu îl avantajează pe niciunul dintre candidați”, a spus el.

Midrigan a subliniat că la Chișinău se desfășoară alegeri locale, nu alegerile parlamentare sau prezidențiale; prin urmare, candidații nu ar trebui să implice în campania electorală diferiţi politicieni străini, în special din România.

Preşedintele asociaţiei obşteşti „Urmaşii lui Ştefan”, Dumitru Roibu, a spus că „un curent similar de radicalism” a putut fi observat în timpul campaniei prezidențiale, „când chiar și prietenii se certau și nu mai comunicau doar pentru că au sprijinit diferiți candidați”.

„Trebuie să ne păstrăm calmul și să ne amintim că campanii electorale au fost, sunt și vor fi, iar cetățenii trebuie să se consolideze, astfel încât în instituţiile statului să nu existe corupție. În loc de aceasta, noi continuăm să ne certăm în privinţa candidaților”, a spus el.

 

Comentarii [ 1 ] Adaugă

  1. 29.05.2018 02:47:51 Fima
    Acum deja este tirziu sa faci asa ceva ce vor socialistii.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.