Reportaje

PERSONALITĂŢI DIN CULTURĂ, ŞTIINŢĂ ŞI SPORT ÎNDEAMNĂ LOCUITORII CHIŞINĂULUI SĂ SUSŢINĂ CANDIDATURA LUI ION CEBAN

31 mai, 2018
PERSONALITĂŢI DIN CULTURĂ, ŞTIINŢĂ ŞI SPORT ÎNDEAMNĂ LOCUITORII CHIŞINĂULUI SĂ SUSŢINĂ CANDIDATURA LUI ION CEBAN

Personalităţi din domeniul culturii, ştiinţei şi sportului îndeamnă locuitorii Chişinăului să susţină-l pe candidatul Partidului Socialiştilor, Ion Ceban, la alegerile locale noi din 3 iunie.

Joi, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia INFOTAG, rectorul Institutului Relaţii Internaţionale (IRIM), doctorul în istorie şi ştiinţe politice Valentin Beniuc, a spus că Ceban „are o pregătire profesională importantă, atât teoretică, căci a absolvit Academia Serviciului de Stat pe lângă Preşedintele Federaţiei Ruse, cât şi practică, având o experienţă de trei ani de activitate în Consiliul Municipal Chişinău”.

„Oponentul său de la Platforma DA, Andrei Năstase, nu are nici de una, nici de alta. Dacă el vine la conducerea Primăriei, atunci politica lui Dorin Chirtoacă dezastruoasă pentru oraș va continua: vor fi promisiuni, demagogie, discuţii despre geopolitică, despre vectorului de dezvoltare şi despre „tancuri rusești“, dar niciun fel de rezultate reale”, a spus omul de știință.

În opinia sa, Ceban „este mereu implicat în dialog cu cetățenii, asculta opiniile lor, cunoaște problemele lor și posibilele soluții, iar oraşul are nevoie anume de un asemenea primar”,

Fostul ministru al Culturii, fostul ambasador al Republicii Moldova în Bulgaria, Veaceslav Madan, consideră că „locuitorii capitalei au obosit de experimentele și de vorbele goale ale fostului primar Dorin Chirtoacă, de promisiunile lui permanente pentru un viitor luminos, care nicidecum nu mai vine”.

„Chișinăul are nevoie de un primar care poate lua decizii și poate întreprinde măsuri concrete, iar Ion Ceban este o astfel de persoană”, a spus el.

Maestrul în sport de clasă internațională la sambo, Ivan Curdov, a reamintit că, „în trecut, Chișinăul era o adevărată capitală a sportului, însă acum mândria oraşului – Stadionul Republican – este distrus, iar sportul primeşte tot mai puțină atenție”. El a spus că situaţia trebuie schimbată de urgență şi consideră că lui Ion Ceban îi va reuşi cel mai bine să facă aceasta.

Fondatorul formaţiei „Millenium”, Artist al Poporului RM, Vlad Gorgos, a spus că „Chișinăul are un bogat patrimoniu cultural, foarte mulţi oameni talentați, care trebuie susţinuţi, iar Ion Ceban a pledat mereu pentru dezvoltarea tuturor direcţiilor în cultură și artă”.

Artistul Emerit Alexandru Şişchin consideră că „este datoria fiecărui locuitor al Chișinăului să oprească dezordinea, din cauza căreia orașul alb, floare din piatră, s-a transformat în mlaștină”.

„Ion Ceban și echipa sa de profesioniști vor putea reda Chișinăului imaginea și măreția de altădată, să-l transforme într-un oraș cu adevărat european, care să fie mândria orăşenilor și a întregii republici”, a spus el.

Artista Lilia Şolomei a subliniat că, „în viață, principalul lucru este familia, iar Chișinăul este o familie mare şi Ion Ceban este un candidat excelent pentru rolul de șef al acestei familii”.

 

Comentarii [ 2 ] Adaugă

  1. 31.05.2018 05:23:43 Petrea
    Este clar ca oamenii nu vor schimbari...
  2. 31.05.2018 07:08:08 Dan
    Aceste "personalități" aproape în exclusivitate aparțin minorității ruse, cărora le plac banii europeni însă nu și Europa!

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.