Reportaje

NAȚIONALA MOLDOVEI A EVOLUAT CU SUCCES LA CAMPIONATUL MONDIAL DE POWERLIFTING

13 iunie, 2018
NAȚIONALA MOLDOVEI A EVOLUAT CU SUCCES LA CAMPIONATUL MONDIAL DE POWERLIFTING

Naționala Moldovei a reuşit să obțină rezultate frumoase la Campionatul Mondial de Powerlifting din Malta, consideră președintele Federației Moldoveneşti de Triatlon Forță, Boris Volosatîi.

Miercuri, în cadrul unei conferințe la agenția INFOTAG, el a spus că echipa a ocupat locul II, fiind întrecută cu puține puncte de echipa Marii Britanii, dar devansând la mare distanţă echipa Irlandei.

„La campionat au participat 264 de sportivi din 15 țări. Echipa națională a Moldovei a inclus 38 de sportivi, inclusiv șapte femei. Echipa britanică a obținut 634 de puncte (56 de medalii), Moldova – 618 puncte (11 medalii), iar Irlanda – 350 de puncte (cinci medalii)”, a menționat Volosatîi.

Potrivit lui, acest rezultat îi permite Moldovei să mențină o poziție de lider în lume la powerlifting.

Președintele MDFPF a comunicat că, în acest an, din cauza reorganizării Ministerului Tineretului şi Sportului, echipa a rămas fără sprijinul financiar al Guvernului și de aceea, cheltuielile au fost suportate personal de sportivi, cu ajutorul autorităților locale și al sponsorilor.

Unul dintre medaliștii naţionalei Moldovei, Victor Gogu, a remarcat că acum echipa se va pregăti de Campionatul European din Irlanda, la care el intenționează să doboare un șir de recorduri europene.

Un alt participant la competiții, care a ocupat primul loc în categoria sa de greutate la genuflexiuni cu bară, a spus că la campionat au participat sportivi foarte puternici, însă echipa moldovenească a reușit să obțină un rezultat destul de bun.

INFOTAG precizează: Powerliftingul include genuflexiuni cu bară în spate, împins din culcat și îndreptări.

 

Comentarii [ 3 ] Adaugă

  1. 13.06.2018 07:16:08 Malai
    Bravo, da ce sa fie mai departe?
  2. 13.06.2018 07:20:15 Fima
    Daite jaru, hlopti!!!
  3. 14.06.2018 02:27:47 Nina
    Asa ceva este ca o minune...

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.