Reportaje

ONG-URILE POT SOLICITA GRANTURI PENTRU CREAREA SERVICIILOR DE ASISTENȚĂ PSIHO-SOCIALĂ

15 august, 2018
ONG-URILE POT SOLICITA GRANTURI PENTRU CREAREA SERVICIILOR DE ASISTENȚĂ PSIHO-SOCIALĂ

Circa 30 de organizaţii nonguvernamentale pot solicita granturi de până la 50 de mii de euro pentru realizarea serviciilor sociale comunitare, destinate pentru circa 1000 de copii din grupuri vulnerabile și persoane cu dizabilități intelectuale și psiho-sociale.

Programul de granturi este organizat în cadrul proiectului „Servicii sociale mai bune printr-un parteneriat durabil dintre societatea civilă și guvern”, finanțat de UE, cofinanțat și implementat de Fundația „Soros-Moldova”, în parteneriat cu Asociația de prestarea serviciilor comunitare „Keystone Moldova”,Alianța ONG-lor active în domeniul Protecției Sociale a Copilului și Familiei (APSCF) și Alianța Organizațiilor pentru Persoane cu Dizabilități (AOPD), având valoarea totală de 2,2 mil. euro.

Miercuri, în cadrul unei conferințe de presă la agenţia INFOTAG, directorul de proiect în cadrul Soros-Moldova, Daniela Leahu, a spus că granturile vor fi oferite pentru o perioadă de la 6 până la 24 de luni, iar organizațiile vor primi asistență tehnică din partea organizației „Keystone Moldova”.

„Serviciile dezvoltate urmează să răspundă necesităților beneficiarilor identificaţi în cadrul unui studiu desfășurat în iulie-august, iar organizațiile locale vor fi încurajate să stabilească și să consolideze parteneriate durabile cu autoritățile publice locale și centrale pentru a crea și dezvolta aceste servicii”, a spus ea.

Potrivit reprezentantului Delegației UE în Moldova, Fabien Schaeffer, „prin acest proiect, UE își propune să abordeze direct necesitățile populației prin finanțarea prestării de servicii sociale calitative către comunitățile locale care au șanse reduse de a atrage fonduri europene”.

„Granturile vor fi oferite organizațiilor care activează la nivel local și care vor dezvolta servicii sociale inovatoare gratuite către cele două categorii: copiii din grupuri vulnerabile și persoane cu dizabilități intelectuale și psiho-sociale”, a spus el.

Propunerile de proiecte pot fi depuse până pe 4 octombrie.

INFOTAG precizează: Potrivit datelor statistice, în Moldova sunt înregistraţi 184 mii de adulți cu dizabilități, dintre care fiecare a 10 persoană suferă de o dizabilitate mintală. De asemenea, 1,4 mii de copii se află în instituții rezidențiale, 70% dintre ei având dizabilități.

 

Comentarii [ 4 ] Adaugă

  1. 15.08.2018 04:31:17 David
    Asa fel de proaect este mare necesitatea in Moldova...
  2. 15.08.2018 04:34:14 Stas
    Soros Moldova face proecte in care au nevoe cetatanii RM...
  3. 15.08.2018 04:35:45 Vladut
    Chiti bani ne da pe un an Uniunea Europeana, cineva stie in Moldova?
  4. 16.08.2018 11:15:49 Alexei
    Asa fel de proecte sunt salutabile din toate puncte de vedere, bravo UE ca sustina cetatanii din Republica Moldova.d

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.