Reportaje

SOCIETATEA CIVILĂ ANUNȚĂ CEA MAI MARE MOBILIZARE PENTRU CLIMĂ SUB SLOGANUL „RISE FOR CLIMATE”

07 septembrie, 2018
SOCIETATEA CIVILĂ ANUNȚĂ CEA MAI MARE MOBILIZARE PENTRU CLIMĂ SUB SLOGANUL „RISE FOR CLIMATE”

Organizația Obștească „Renașterea Rurală” invită toți cetățenii, sâmbătă 8 septembrie, la cea mai mare mobilizare pentru climă sub sloganul „Rise for Climate”

În cadrul conferinței de presă organizate la agenția INFOTAG, reprezentantul Asociației, Silviu Răcilă, a menționat că evenimentul face parte a celei mai mari mobilizări climatice globale, cu peste 750 de manifestații, în 89 de țări.

„Acest eveniment are ca scop trimiterea unui mesaj către Guvernare și alți actori politici privind impactul negativ adus climei ca rezultat al folosirii resurselor energetice tradiționale, dorim ca guvernul să-și consolideze obiectivele de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră și să accelereze progresul către tranziția durabilă până la 100% din surse regenerabile de energie pentru toți”, a spus Silviu Răcilă.

Reprezentantul Asociației Obștești „Renașterea Rurală”, Vladimir Ursu, a declarat că în Moldova acțiunea se va desfășura sub formatul unui flashmob în care cetățenii, politicieni, angajați al administrațiilor publice își vor manifesta acceptul privind susținerea de trecerea la 100%  energie regenerabilă.

„Flashmob-ul va începe la ora 12.00, la Primăria mun. Chișinău, după care va continua la Guvernul și Parlamentul RM. În cadrul flashmob-ului va fi folosită inscripția ”Rise for climate” în 3D, pe fundalul căreia va fi necesar de făcut un selfie sau o poză pe care apoi să o distribuie pe rețelele de socializare cu mesajul: „Eu susțin trecerea la 100% energie regenerabilă””, a spus Vladimir Ursu.

Potrivit lui, mobilizarea va atrage atenția la necesitatea adoptării unor măsuri mai active pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră și adaptarea la acestea.

„Acordul de la Paris are scopul stopării creșterea temperaturii globale la nivelul de 1,5 - 2 grade celsius, însă tendința globală ne îndreaptă la o creștere cu 3 grade celsius sau și mai mult, ceea ce va duce la consecințe catastrofale pentru toate țările”, a spus Ursu.

INFOTAG precizează: Asociația obștească „Renaşterea Rurală” este o asociație de mediu, misiunea căreia este să contribuie la dezvoltarea comunitară şi susţinerea fortificării comunităţii civile prin prisma aspectelor economice, sociale, culturale şi ecologice începând de la nivelul localităţilor rurale, avansând la nivelul raioanelor şi finisând cu tot teritoriul R. Moldova, inclusiv, şi în partea stângă a Nistrului. Ca scop de bază este promovarea şi implimentarea proiectelor din cadrul surselor de energie alternativă şi eficienţă energetică.

 

Comentarii [ 2 ] Adaugă

  1. 10.09.2018 03:56:24 Svetlana
    Ei singur nu cred in aceia despre ce declar...
  2. 11.09.2018 10:19:50 Victoria
    Ca ideea - este minanata, da in mod practic ea nu lucreaza, de loc nu lucreaza in Moldova.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.