Reportaje

O CETĂŢEANCĂ A MOLDOVEI ÎNDEAMNĂ ORGANELE DE DREPT SĂ-I TRAGĂ LA RĂSPUNDERE PE CE VINOVAŢI DE DECESUL FIULUI SĂU

22 noiembrie, 2018
O CETĂŢEANCĂ A MOLDOVEI ÎNDEAMNĂ ORGANELE DE DREPT SĂ-I TRAGĂ LA RĂSPUNDERE PE CE VINOVAŢI DE DECESUL FIULUI SĂU

Larisa Macovei din raionul Ocniţa îndeamnă organele de drept să-i tragă la răspundere pe ce vinovaţi de decesul unicului său fiu.

Joi, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia INFOTAG, ea a spus că „tragedia s-a produs în dimineaţa zilei de 31 iulie 2017, când fiul ei, Iancu, a fost lovit mortal de o maşină în timp ce se întorcea de la o nuntă, mergând pe marginea drumului.

„Am fost sunată de cunoscuţi care, la fel, se întorceau de la nuntă şi au fost martorii tragediei. Ei au spus că pe drum au întâlnit doar un automobil, care se deplasa cu viteză mare. Versiunea că anume această maşină a provocat accidentul a fost confirmată mai târziu: forţele de ordine l-au reţinut pe cetăţeanul Anatolie Briceanschi, proprietarul unui taxi de culoare roşie. Urmele acestei vopsele au fost găsite pe corpul fiului meu”, a spus mama.

Ea susţine că „a încercat să clarifice situația şi s-a adresat la angajații unei benzinării din apropiere, dotată cu sistem de supraveghere video, dar oamenii au spus că datele au fost ridicate de poliție în ziua tragediei”.

„Apoi, la judecătoria Ocnița, au început tergiversările: dosarul era transmis din mână în mână, procurorul mereu lipsea. Am apelat la un avocat din Chișinău, Ştefan Balmoş, căruia i-am plătit 6 mii de lei. El însă nu s-a ocupat de caz şi evita întâlnirile, astfel că, în cele din urmă, a refuzat să mai lucreze, returnând doar jumătate din suma plătită. Ancheta a fost suspendată, iar suspectul a fost eliberat la ordinul procurorului în octombrie 2017 pentru lipsa dovezilor, deși autoritățile responsabile au afirmat anterior că aveau dovezi de vinovăție”, a spus Macovei.

Ea a menționat că „dosarul nu a fost totuşi închis și a fost transmis judecătoriei raionului Briceni, unde anchetatorul Anatolie Crăcănuţa s-a apucat de investigaţie mai serios, dar, din păcate, încă fără rezultate”.

„Îndemn organele de drept să ducă la bun sfârşit cazul fiului meu decedat și să-i tragă la răspundere pe cei vinovaţi de această crimă”, a spus Larisa Macovei.

 

Comentarii [ 3 ] Adaugă

  1. 22.11.2018 05:01:54 Liza
    Pacat ca asa ceva santimpla la noi in Moldova...
  2. 23.11.2018 10:34:07 David
    Cineva de la guvern este obligat sa ajuta in asa situatia...
  3. 26.11.2018 10:46:32 Nina
    Noi toti trebeue sa intalegem un lucru, ca ea este mama!

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.