Reportaje

LA CHIŞINĂU A FOST LANSAT PROGRAMUL SOCIAL „PROTECŢIE ŞI PROSPERITATE”

14 decembrie, 2018
LA CHIŞINĂU A FOST LANSAT PROGRAMUL SOCIAL „PROTECŢIE ŞI PROSPERITATE”

Vineri, la Chişinău a fost lansat programul social „Protecţie şi prosperitate” cu genericul „Vom forţa funcţionaţii să lucreze!”.

Vineri, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia INFOTAG, autorul programului, preşedintele asociației obștești „Cetățeanul – temelia statului” (CETESTA), Andrei Negruța, a spus că „majoritatea funcționarilor din Moldova, aflându-se în fotolii comode, adesea uită că reprezintă interesele cetățenilor și că trebuie să acționeze în beneficiul lor”.

„În realitate, se creează o situație în care funcționarii publici trăiesc într-o lume aparte de oameni, datorită cărora şi-au primit funcţiile. Acest lucru ne pune serios pe gânduri, mai ales în contextul declaraţiilor permanente despre integrarea europeană a Moldovei. Dar, după cum vede toată lumea, republica este departe de standardele și valorile europene, inclusiv în privinţa atitudinii funcționarilor față de cetățeni”, a spus el.

Potrivit lui, diaspora moldovenească din Germania „trăiește mereu cu gândul să revină în patrie, dar autoritățile Moldovei nu fac nimic nu numai pentru ca cetățenii să revină, ci nici măcar pentru ca locuitorii ţării să nu mai plece în căutarea unor condiții decente de trai”.

„Moldova are potențialul necesar pentru dezvoltare și prosperare. Pentru aceasta este necesar inclusiv de a impune funcţionarii să-și îndeplinească îndatoririle. Necesitatea unor programe precum „Protecţie şi prosperitate” apare atunci când cei de la conducere uită cine i-au ales, pentru ce au fost aleși și uită că trebuie să aibă un dialog direct cu oamenii. Această situație trebuie schimbată”, a spus Negruța.

Obiectivele programului social „Protecţie şi prosperitate” prevăd studierea problemelor actuale și acute prin colectarea informației și înregistrării apelurilor parvenite din partea cetățenilor; interacțiunea cu persoanele și instituțiile responsabile pentru rezolvarea acestora; efectuarea unui control privind îndeplinirea obligațiunilor de serviciu de către instituțiile municipale și cele de stat; acordarea asistenței juridice și oferirea consultațiilor pentru cetățeni.

Programul social la Chişinău a fost lansat mai întâi în sectorul Botanica, unde va activa o echipă mobilă. Locuitorii capitalei se pot adresa în privinţa oricăror probleme apelând numărul de telefon 022 23-23-77, iar activiştii promit să vină cu o reacţie imediată.

Întreaga activitate a programului „Protecţie şi prosperitate” va fi transparentă şi publică. Anume în acest scop, Andrei Negruța  va avea o emisiune la postul de televiziune TVC21 în fiecare zi de miercuri, de la ora 19.00. Pentru un dialog eficient cu cetăţenii, a fost lansat şi site-ul negruta.md.

 

Comentarii [ 5 ] Adaugă

  1. 14.12.2018 04:51:33 Eva
    A cui el este?
  2. 14.12.2018 04:54:09 Frosea
    Clar lucru ca el vre in parlament nou.
  3. 14.12.2018 04:56:06 Serafim
    El arata bine, chiear foarte bine. \
  4. 14.12.2018 05:03:56 Zoreana
    On horos uje toliko potomu, cito smojet zashititi teh, kto ne govorit po-ruminschi u ne podderjivaet uniriu!y
  5. 17.12.2018 06:34:20 Galina
    Mai bine dl Negruta sa ocupa cu afacerea si dezvolta economiz Republicii Moldova.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.