Reportaje

CONGRESUL COMUNITĂŢILOR RUSE DIN MOLDOVA CONDAMNĂ POLITICA FĂŢARNICĂ A SOCIALIŞTILOR FAŢĂ DE MINORITĂŢILE NAŢIONALE

07 februarie, 2019
CONGRESUL COMUNITĂŢILOR RUSE DIN MOLDOVA CONDAMNĂ POLITICA FĂŢARNICĂ A SOCIALIŞTILOR FAŢĂ DE MINORITĂŢILE NAŢIONALE

Congresul Comunităţilor Ruse din Moldova condamnă politica făţarnică a socialiştilor faţă de minorităţile naţionale.

Joi, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia INFOTAG, preşedintele Congresului, Valerii Climenco, a menţionat că, „în toiul campaniilor electorale, unele partide politice încearcă să arate cât de îngrijorate sunt de problemele reprezentanților minorităților naționale, inclusiv ale populației vorbitoare de limbă rusă din Moldova: mai înainte, de acest lucru se ocupa Partidul Comuniștilor, iar acum – Partidul Socialiștilor”.

„Acum câțiva ani, autoritățile municipale din Chișinău au oferit Congresului un teren pe care urma să fie construit un centru cultural pentru copii, astfel încât copiii să aibă posibilitatea să se ocupe cu ceva, dar nu să hoinărească pe străzi. Congresul a reușit să găsească un investitor străin dispus să efectueze lucrările și să doneze organizației noastre trei etaje ale viitoarei clădiri destinate centrului pentru copii”, a spus Climenco.

Potrivit lui, „la începutul lucrărilor, la șantier a fost organizat un miting, condus de președintele fracțiunii Partidului Socialiştilor în Consiliul Municipal al capitalei, Ion Ceban, cu participarea mai multor deputați ai PSRM”.

„Protestatarii cereau oprirea lucrărilor, considerându-le drept ilegale. În rezultat, sub presiunea socialiștilor, construcția a fost suspendată. Ne-am adresat atunci în judecată și toate cele trei instanţe au confirmat că noi avem dreptate. Cu toate acestea, pe parcursul litigiului îndelungat, contractul de închiriere a terenului a expirat. Congresul s-a adresat primăriei, solicitând prelungirea contractului de închiriere, dar Consiliul Municipal, cu voturile socialiștilor și liberalilor, a respins o astfel de posibilitate”, a spus activistul.

El a menționat că „participanţii la protestele împotriva construirii clădirii, nişte „activiștii” din casele din apropiere care semănau mai mult a persoane fără adăpost”, au cerut mită în mărime de un milion de lei pentru ca lucrările să poată continua „fără probleme”, dar au primit refuz. De acest fapt de corupție s-a ocupat poliția, dar, în cele din urmă, cazul nu s-a mai rezolvat”.

„Apare o întrebare referitor la activitatea Partidului Socialiștilor. Pe de o parte, Președintele Igor Dodon merge în Rusia, poartă negocieri, încearcă să convină cu Rusia asupra unor reduceri la gazele naturale, iar pe de altă parte, socialiștii dăunează în mod intenţionat populației rusești din republică, lipsesc cea mai mare organizație etno-culturală rusă din Moldova de posibilitatea de a susţine copiii talentați, de a le crea condiții pentru autodezvoltare, pentru cunoașterea rădăcinilor și tradițiilor culturale”, a spus Climenco.

El a îndemnat alegătorii vorbitori de limbă rusă „să se gândească și să se întrebe dacă socialiștii pot fi de încredere şi merită a fi votaţi, având în vedere că se comportă atât de ostil față de lumea rusă”.

 

Comentarii [ 3 ] Adaugă

  1. 08.02.2019 02:10:42 Sonea
    Dl Klimenco intalege ca dl Sor este unicul politic in Moldova care da banii la stinga si la dreapta.
  2. 08.02.2019 02:20:09 Ivan
    Uvajaemii Valerii Ivanovici!!! Vase delo pravoe i Vi rano ili pozdno vseravno oderjite svoiu pobedu!
  3. 09.02.2019 05:09:58 Lord
    Ne veriu, cito za nim stoit russkaea obshina Moldovi, on odin, gol kak sokol.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.