Reportaje

ACEM A LANSAT UN GHID AL CONSUMATORULUI DE ENERGIE ELECTRICĂ

18 martie, 2019
ACEM A LANSAT UN GHID AL CONSUMATORULUI DE ENERGIE ELECTRICĂ

Asociaţia Consumatorilor de Energie din Moldova (ACEM) a lansat „Ghidul consumatorului de energie electrică”, care conține informații actuale privind legislația națională în domeniul energeticii și exemple reale de cazuri de abuz din partea furnizorilor, care duc la creșterea cheltuielilor pentru consumatori fără o creștere a consumului.

Luni, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia INFOTAG, preşedintele ACEM, Nicolae Mogoreanu, a menţionat că Agenţia Naţionala pentru Eficienţă Energetică „este obligată printr-o directivă europeană sa informeze periodic consumatorii despre drepturile lor, dar nu o face”.

„Un ghid similar a fost publicat în anul 2006, însă de atunci legislaţia şi regulamentele în domeniul energeticii s-au schimbat mult, de aceea a apărut necesitatea de a edita un ghid nou, care să acopere lacunele”, a explicat el.

Potrivit specialistului, aproape jumătate din paginile noii ediții sunt dedicate unor exemple concrete de încălcări, cu copia facturilor și a altor documente.

„ACEM a decis să editeze ghiduri cu o anumită periodicitate (în funcție de finanțare), care vor aborda diferite domenii ale drepturilor consumatorilor de energie electrică. În ghidul actual este vorba de plata facturilor”, a spus Mogoreanu.

 

Comentarii [ 2 ] Adaugă

  1. 19.03.2019 12:06:35 Vladimir
    Nu cred ca consumatorii sa citesc asa ceva...
  2. 19.03.2019 12:14:33 Zosim
    Bravo ca dl Mogoreanu este atit de activ si efectiv!

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.