Reportaje

VETERANII CONFLICTULUI ARMAT DE PE NISTRU CONVOACĂ PE 12 IUNIE ADUNAREA VETERANILOR TUTUROR STRUCTURILOR DE FORŢĂ DIN MOLDOVA

10 iunie, 2019
VETERANII CONFLICTULUI ARMAT DE PE NISTRU CONVOACĂ PE 12 IUNIE ADUNAREA VETERANILOR TUTUROR STRUCTURILOR DE FORŢĂ DIN MOLDOVA

Veteranii conflictului armat de pe Nistru convoacă pe 12 iunie, la ora 10.00, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, adunarea veteranilor tuturor structurilor de forţă din Moldova.

Luni, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia INFOTAG, un grup de combatanţi au lansat o declaraţie prin care, din numele tuturor veteranilor structurilor de forţă, condamnă „ceea ce a făcut Preşedintele RM, Igor Dodon”.

Înainte ca un reprezentant al veteranilor să dea citire declarației, un grup de jurnaliști, în număr de 8-10 persoane, a pus pe masă în fața combatanților foi pe care scria „Protest”. Unul dintre jurnaliști a transmis „salutări de la domnul Balan” (Gheorghe Balan, noul șef al Inspectoratului General al Poliției, care a fost numit în această funcție de guvernul Maiei Sandu la şedinţa de luni – „I.”).

În declarația combatanților se menţionează că „fapta lui Dodon nu-i permite să fie Președinte al Republicii Moldova”.

„El este un adevărat trădător, care dorește federalizarea Moldovei, este un vasal al Rusiei. În 1992, noi am apăram cu arma în mână, cu prețul vieților tovarășilor noștri suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova. Nu vom tolera ca în fruntea statului să fie un trădător care a primit bani din străinătate, îndeplinind ordinele stăpânilor săi”, a menționat unul dintre veterani.

Potrivit documentului citit, veteranii conflictului de pe Nistru și toate structurile de forţă din Moldova se subordonează Guvernului legitim al RM, condus de Pavel Filip, care menține stabilitatea și ordinea în țară.

Combatanții au cerut colegilor veterani din structurile de forţă să participe la adunarea de miercuri cu genericul „Consolidare”.

Reprezentanții veteranilor au spus că au transmis declarația Președintelui Igor Dodon.

„Nu vom permite federalizarea republicii. Nu vom ceda nimănui niciun centimetru din pământul nostru. Vom rezista până la capăt și nu vom face niciun pas înapoi”, spun veteranii.

 

Comentarii [ 2 ] Adaugă

  1. 11.06.2019 11:37:04 Alexei
    Ei trebue sa fie intaleg...
  2. 11.06.2019 11:41:05 Valeria
    Nu cred ca acum asa adunari pot sa dau ceva pentru Moldova si pentru moldovenii.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.