Reportaje

„LEX SCRIPTA” RECOMANDĂ PERFECŢIONAREA LEGISLAŢIEI ÎN VEDEREA SOLUŢIONĂRII PROBLEMELOR ÎN ACTIVITATEA DE AVOCATURĂ

01 iulie, 2019
„LEX SCRIPTA” RECOMANDĂ PERFECŢIONAREA LEGISLAŢIEI ÎN VEDEREA SOLUŢIONĂRII PROBLEMELOR ÎN ACTIVITATEA DE AVOCATURĂ

Institutul de creație legislativă „Lex Scripta” recomandă autorităţilor Moldovei să adopte un şir de amendamente legislative în vederea soluţionării problemelor în activitatea de avocatură.

Luni, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia INFOTAG, preşedintele Institutului, Mihai Corj, a menţionat că modificările trebuie să fie făcute la 50 de articole din Legea cu privire la avocatură.

„O mare parte din șefii organelor Uniunii Avocaţilor sunt aleși pe o perioadă de doi ani, ceea ce nu este suficient pentru implementarea programului de activitate. În acest sens, propunem majorarea mandatului organelor de conducere până la patru ani, cu posibilitatea de numire pentru două mandate”, a spus el.

Potrivit juristului, este necesară modificarea componenței Comisiei pentru etică și disciplină a Uniunii Avocaților prin introducerea a trei reprezentanți ai societății civile, care să fie competenți în materie juridică, dar care nu reprezintă comunitatea avocaților.

De asemenea, el propune crearea unui centru de instruire a avocaților, schimbarea cerințelor pentru examenul de obţinere a licenței, sporind transparența sa prin utilizarea calculatoarelor, precum și a înregistrărilor video și audio. Totodată, Corj consideră necesar să fie modificate prevederile referitor la incompatibilitatea funcţiilor pentru a clarifica această problemă și pentru a elimina posibilitățile de a face interpretări diferite.

Propunerile corespunzătoare au fost expediate organelor de stat cu drept de inițiativă legislativă.

 

Comentarii [ 1 ] Adaugă

  1. 03.07.2019 01:55:13 Vlad
    Propuneri dl Corj au sens si logica.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.