Reportaje

FAMILIA LUI ANDREI GORTOLOMEI DIN RAIONUL ŞTEFAN VODĂ ACUZĂ MEDICII DE NEGLIJENŢĂ LA NAŞTEREA COPILULUI

01 iulie, 2019
FAMILIA LUI ANDREI GORTOLOMEI DIN RAIONUL ŞTEFAN VODĂ ACUZĂ MEDICII DE NEGLIJENŢĂ LA NAŞTEREA COPILULUI

„Indiferenţa ucide!” – acesta este mesajul transmis jurnaliştilor de membrul consiliului raional Ştefan Vodă, Olga Cearchii, care a venit să-l susţină în clipele grele pe tânărul tătic Andrei Gortolomei.

Luni, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia INFOTAG, ea a spus că de pe 3 iunie „Andrei trăieşte o adevărată dramă, pe care nu i-o poţi dori nici duşmanului”.

„Vreau să-l susţin şi ca mamă, şi ca persoană care a trecut printr-o asemenea dramă la naşterea primului copil în 1999 şi a celui de-al doilea în 2006”, a spus ea.

Potrivit ei, ceea ce s-a întâmplat în timpul nașterii cu soția lui Andrei, Cristina, nu trebuie să se mai repete.

„Familiile tinere care, din fericire, mai rămân în Moldova, nu ar mai trebui să treacă prin asemenea coșmar”, a remarcat ea.

Soţul tinerei mămici, Andrei, a spus că a venit în faţa presei cu un singur scop: de a face cunoscut publicului larg cazul prin care trece, pentru ca acest lucru să nu se mai întâmple cu nimeni și niciodată.

Potrivit lui, Cristina a fost adusă la Centrul Mamei și Copilului din Chișinău la ora 02.25. Nașterea a durat puțin peste trei ore.

„Doctorul Stela Mocanu i-a dat soției pastile speciale, una dintre care era pentru a menține tensiune normală, deși soția nu avusese până atunci probleme de tensiune”, a spus Andrei, menţionând că la naştere au mai participat doi doctori care o ajutau pe Mocanu.

În urma acțiunilor lor, copilul s-a născut cu abateri de la normă, deși întreaga sarcină a decurs normal și fără probleme.

„Copilul nostru este foarte dorit și așteptat, iar acum se află în stare gravă. Unul dintre medici ne-a spus că creierul nou-născutului este afectat în proporţie de 90%. În tot acest timp, medicii ne spun că starea copilului este gravă, dar stabilă”, susţine tatăl.

El a menţionat că deocamdată li se refuză accesul la istoricul medical al copilului pe motiv că acesta trebuie trimis neapărat la statistică, iar apoi la arhivă, de unde poate fi ridicat.

Andrei Gortolomei s-a adresat ministrului Sănătății şi societăţii civile să se implice în acest caz pentru a elucida toate circumstanţele.

„Noua viață trebuie să continue, dar  nu să fie supusă unui astfel de deznodământ trist”, au subliniat participanții la conferința de presă.

 

Comentarii [ 2 ] Adaugă

  1. 03.07.2019 12:28:19 Viorel
    Asta este o tragedie mare...
  2. 03.07.2019 12:34:05 Victoria
    Asa este realitatea in Moldova noastra.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.