Reportaje

FOSTUL SECRETAR DE STAT AL MINISTERULUI ECONOMIEI ŞI INFRASTRUCTURII RESPINGE ACUZAŢIILE UNOR TRANSPORTATORI CĂ AR FI COMIS ABUZURI

16 iulie, 2019
FOSTUL SECRETAR DE STAT AL MINISTERULUI ECONOMIEI ŞI INFRASTRUCTURII RESPINGE ACUZAŢIILE UNOR TRANSPORTATORI CĂ AR FI COMIS ABUZURI

Fostul secretar de stat al Ministerului Economiei şi Infrastructurii, Sergiu Bucataru, respinge acuzaţiile unor transportatori că ar fi comis abuzuri. Asemenea acuzaţii au fost lansate de companiile „Ednateric Trans”, „Transeric Tur”, „Katev Travel&Comercial” şi „Skylines Tour”.

Luni, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia INFOTAG, el a amintit că, pe 10 iulie, prin declarațiile lor în mass-media, reprezentanţii celor patru companii au răspândit informații false precum că fostul secretar de stat a admis numeroase acțiuni ilegale în perioada cât a activat la minister.

„Aceasta nu este decât o dezinformare și o încercare de a manipula opinia publică pentru a-mi denigra reputația și a compromite activitatea mea la ministere. Ei susțin că anumite persoane din cadrul Ministerului Economiei se ocupă de protejarea intereselor unui grup de operatori de transport, în timp ce reclamațiile privind încălcările sunt ascunse”, a menţionat fostul funcționar public.

El a spus că toate petițiile care ajung la Ministerul Economiei trec o procedură transparentă de examinare, iar plângerile acestor patru companii, care au indicat încălcări din partea unui concurent, au fost examinate în limita competențelor ministerului și transmise Agenției Naționale de Transport Auto (ANTA), care este singura autoritate specializată cu drept de control.

Potrivit lui, reprezentanții companiilor nu au dreptate nici atunci când spun că ministerul nu luptă cu fenomenul transportului ilicit, deoarece angajații ANTA efectuează zilnic verificări pentru a identifica și pedepsi transportatorii ilegali.

„Din 2017 funcţionează un acord de cooperare între ANTA, Inspectoratul General al Poliției și Poliția de Frontieră, precum și Serviciul Fiscal, în baza căruia este urmat un plan de acțiuni pentru identificarea și pedepsirea celor care încalcă legea”, a spus Bucataru.

Totodată, el respinge acuzațiile de încălcare și corupție la distribuirea permiselor Conferinței Europene a Miniștrilor Transporturilor (CEMT), întrucât orice persoană care lucrează în domeniul transportului de mărfuri este la curent cu faptul că acest tip de permise este eliberat prin intermediul sistemului automatizat e-autorizaţie, care exclude posibilitatea factorului uman.

„În perioada cât am lucrat la ministere, au fost întreprinse numeroase tentative de a mă corupe. Eu nu am vorbit public despre aceasta, dar m-am adresat la autoritățile competente, lucru ce poate fi ușor verificat. Eram rugat insistent să rezolv problema reprezentanților companiilor, însă în urma examinării solicitării lor, am spus că cererea este contrară legii și va fi respinsă. Cu toţii ştim că, atunci când un funcționar public este incomod, el este intimidat în diferite moduri”, susţine fostul secretar de stat.

El a îndemnat reprezentanții companiilor de transport să se adreseze cu o cerere oficială către organele competente, dacă sunt încrezuţi în declaraţiile lor, însă cu condiţia să semneze un document cu privire la asumarea răspunderii penale pentru lansarea acuzațiilor false.

„Dacă nu fac acest lucru, atunci ei ar trebui să dezmintă public declarațiile lor. În caz contrar, voi fi nevoit să-mi apar drepturile în instanță”, a spus Bucataru.

Comentarii [ 4 ] Adaugă

  1. 16.07.2019 11:30:54 Filaret
    Nu sa vada ca el este vinovat.
  2. 16.07.2019 11:39:44 Grigore
    Pentru asa cheste trebue sa ai dovezi concrete.
  3. 16.07.2019 06:59:06 Vica
    Dl Bucataru ese om cinstit si foarte - forte corect...
  4. 30.07.2019 11:13:48 Marina
    Aberați, Dl Bucataru este un om corect care a făcut multe pentru binele țării.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.