Reportaje

UN PRIETEN APROPIAT AL FAMILIEI LUNCAȘU CONSIDERĂ CĂ MATERIALELE APĂRUTE ÎN PRESĂ ÎN CARE A FOST VIZAT OMUL DE AFACERI AU AGRAVAT ȘI MAI MULT STAREA LUI DE SĂNĂTATE

23 august, 2019
UN PRIETEN APROPIAT AL FAMILIEI LUNCAȘU CONSIDERĂ CĂ MATERIALELE APĂRUTE ÎN PRESĂ ÎN CARE A FOST VIZAT OMUL DE AFACERI AU AGRAVAT ȘI MAI MULT STAREA LUI DE SĂNĂTATE

Iurie Luncașu a suferit de scleroză, iar materialele apărute în presă în care acesta a fost vizat ar fi agravat și mai mult starea lui de sănătate. Despre aceasta a declarat, vineri, în cadrul unei conferințe de presă la agenția INFOTAG un prieten apropiat al familiei Luncașu, Igor Fraihman.

„De vreo 20 de ani Iurie Luncașu suferea de scleroză multiplă. Desigur, nu sunt medic, dar sunt sigur că stresul nu a făcut decât să agraveze avansarea stării acestuia. În ultima perioadă de timp, în mai multe mass-media au apărut învinuiri nefondate în adresa lui Iurie, care foarte mult i-au agravat starea fizică și psihic-emoțională. El, într-adevăr, foarte mult își făcea griji din cauza acestor publicații”, a spus Fraihman.

El a precizat că familia nu exclude versiunea „determinării la sinucidere”, având în vedere progresul bolii” și a impactului emoțional pe care l-ar fi avut asupra acestuia unele „învinuiri nefondate”.

Potrivit lui, Luncașu a fost un om cinstit și puternic.

„L-am cunoscut de mulți ani, am studiat împreună. Îl cunosc ca pe o persoană onestă și conștiincioasă. A fost un adevărat patriot al Moldovei. Un patriot care muncește pentru țara sa.
Fiind un antreprenor de talie mare plătea impozite uriașe la stat. Niciodată nu a avut intenția de a se lansa în politică și întotdeauna a încercat să stabilească relații bune cu toți din jurul său”, a spus Igor Fraihman.

El a dezmințit unele informații apărute în spațiul public după moartea lui Iurii Luncașu.

„Olga Luncașu este soția lui Iurie. Știu, cu siguranță, că nu a avut vreo legătură cu Vlad Plahotniuc”, a spus el.

Igor Fraihman a menționat că Iurie Luncașu niciodată nu a trecut prin școala KGB-ului rusesc.

„Au mai apărut informații precum că Iurie Luncașu a trecut prin școala KGB-ului rusesc. Totul este o minciună. El nu a avut nicio legătură cu această organizație. După cum am menționat, am învățat împreună la facultatea de construcții al Institutului Politehnic și știu absolut tot ce făcea în acest sens”, a declarat Igor Fraihman.

Potrivit acestuia, ar fi false și informațiile difuzate în spațiul public precum că Iurii Luncașu ar fi făcut afaceri cu șeful holding-ului Sheriff de la Tiraspol, Victor Guşan, sau că ar fi avut afaceri privind producerea țigărilor.

„Informațiile apărute sunt minciuni. Iurie Luncașu niciodată nu a avut afaceri cu Victor Guşan și nu-l cunoștea personal. Este necesar să indicați în mod clar că Iurie Luncașu a avut o cotă parte într-o afacere, care de obicei este numită „afacere cu ţigări”. Era distribuitor de țigări, primul reprezentant oficial al activității legale de tutun. Jurnaliștii trebuie să înțeleagă că un cuvânt poate nu doar să rănească, ci și să ucidă o persoană. Vă asigur că nu au existat niciun fel de presiuni nici pe plan profesional, nici pe plan financiar, nici pe alt plan care ar fi putut să-l determine pe omul de afaceri Iurie Luncașu să se sinucidă”, a spus Freiman.

În acest sens, Igor Fraihman a declarat că familia a angajat un avocat care va analiza toate informațiile eronate apărute în presă care ar fi putut genera consecințe tragice.

El a menționat, de asemenea, că familia este dispusă să colaboreze cu ancheta pentru elucidarea circumstanțelor morții lui Iurii Luncașu.

După cum a informat agenția INFOTAG anterior, omul de afaceri Iurie Luncaşu, în vârstă de 56 ani, şi-a pierdut viaţa după ce s-ar fi împuşcat în regiunea capului. Potrivit oamenilor legii, la data de 17 august, orele 20:07, în Unitatea de Gardă de la şoferul omului de afaceri Babin Boris a parvenit înştiinţarea despre decesul angajatorului său. Potrivit lui, aproximativ la ora 19:00, Iurii Luncaşu l-a telefonat, precum că vroia să iasă în afara oraşului. Şoferul a mers cu automobilul de serviciu la casa lui Luncaşu, de unde l-a luat pe acesta şi s-au îndreptat spre drumul R-6 (Ialoveni-Durlești). Iurii Luncaşu i-a cerut şoferului să oprească automobilul în câmp şi i-a dictat o notă cu următorul conţinut: "Căsuţă albă am cumpărat în 2017. Am fost investitor". Omul de afaceri a spus că trebuie să se gândească ce sa mai scrie şi cui să-i transmită nota. Ulterior, acest a ieşit din autoturism pentru a lua o gură de aer şi în faţa şoferului, s-a împuşcat în cap cu un pistol Astra de calibrul 6.35. Şoferul Babin Boris a sunat imediat la ambulanţă, medicii au constatat decesul.

 

Comentarii [ 4 ] Adaugă

  1. 23.08.2019 03:21:14 Petrea
    Bravo, asa si trebue, minciuni cineva trebue sa blocheaza!
  2. 23.08.2019 03:24:50 Lidia
    Dl Fraihman a spus cuvinte corecte, bravo!
  3. 24.08.2019 06:02:53 Marc
    Este mare pacat ca anume asa santimplat...
  4. 01.09.2019 12:36:58 Galina
    Pentru oameni ortodox totul este clar...

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.