Reportaje

UN APĂRĂTOR AL DREPTURILOR OMULUI ESTE NEMULŢUMIT CĂ LUCRĂTORII MEDICALI DE LA DUBĂSARI AU PARTICIPAT LA UN MITING ÎN SUSŢINEREA PDM

09 septembrie, 2019
UN APĂRĂTOR AL DREPTURILOR OMULUI ESTE NEMULŢUMIT CĂ LUCRĂTORII MEDICALI DE LA DUBĂSARI AU PARTICIPAT LA UN MITING ÎN SUSŢINEREA PDM

Directorul Centrului de Drept „Dubăsari”, Iurie Vidru, cere autorităţilor să investigheze situaţia cu participarea angajaţilor de la două instituţii medicale din raionul Dubăsari la un miting în susţinerea fostei guvernări, care a avut loc la Chişinău pe 7 iunie.

Luni, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia INFOTAG, el a spus că este vorba de angajații Centrului de plasament al persoanelor cu dizabilități și ai Centrului de plasament a persoanelor în etate cu dizabilități din satul Cocieri din stânga Nistrului, care, la ora 14.00, au fost urcaţi în autobuze cu numere transnistrene și trimiși la Chișinău pentru a participa la miting.

Potrivit activistului pentru drepturile omului, drept răspuns la demersul său către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, a primit un mesaj precum că, pe 23 iulie, angajații instituțiilor au semnat o declarație comună potrivit căreia toți erau la locul lor de muncă pe 7 iunie, până la ora 17.00.

„Răspunsul a venit cu semnătura lui Boris Gîlcă, care era pe atunci secretar general al Ministerului Sănătății. Am înțeles de ce am primit anume un astfel de răspuns când s-a constatat că el este un susținător al PDM”, a spus Vidru.

Văzând că ministerul nu acționează, el s-a adresat la începutul lunii septembrie la procuratura raională, care a considerat că, în această situație, cea mai bună soluție ar fi crearea unei comisii speciale de anchetă a Ministerului Sănătății.

Activistul consideră că reprezentanții Ministerului Sănătății trebuie să vină în raion și să participe la ancheta internă, „pentru că nu este normal când cineva își rezolvă problemele partidului cu banii statului”.

 

Comentarii [ 1 ] Adaugă

  1. 10.09.2019 02:10:59 David
    Dl Vidru are 100 de procente dreptate, asa si este cum povesteste el.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.