Reportaje

OAMENII DE ARTĂ CONSIDERĂ CĂ SOCIALISTUL ION CEBAN POATE DEZVOLTA CHIŞINĂUL ŞI CULTURA ŢĂRII

17 octombrie, 2019
OAMENII DE ARTĂ CONSIDERĂ CĂ SOCIALISTUL ION CEBAN POATE DEZVOLTA CHIŞINĂUL ŞI CULTURA ŢĂRII

Oamenii de cultură şi de artă din Moldova consideră că pentru dezvoltarea Chişinăului este nevoie de un gospodar, aşa cum este candidatul Partidului Socialiştilor la funcţia de primar, Ion Ceban.

Joi, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia INFOTAG, directorul Colegiului Naţional de Coregrafie, Iurie Gorşcov, a spus că inteligenţa creatoare vrea ca arta şi capitala să prospere.

„Pentru aceasta avem nevoie de condiții și oferte  bune, care au venit din partea PSRM, dar, din moment ce candidații săi nu se află la conducerea administrației locale ei nu au avut împuternicirile și capacitățile corespunzătoare”, a spus el.

Potrivit conducătorului artistic al formației Millenium, Vlad Gorgos, „Ion Ceban este un candidat demn, capabil să transpună în viaţă ideile de amenajare a orașului”.

„Autoritățile anterioare nu au contribuit la dezvoltarea culturii și artei Moldovei. Fostul primar Dorin Chirtoacă a luat de la artiști încăperi și terenuri, semnând decizii pentru construcţii ilegale. Ne-am săturat de împărțirea pe culori și partide, avem nevoie de un gospodar care să poată crea un Chișinău prosper și condiții favorabile pentru locuitorii săi. Primarul trebuie să lucreze pentru oameni, iar Ceban cunoaşte problemele orașului și soluțiile lor”, a spus Gorgos.

Oamenii de artă consideră că Moldova, la fel ca şi Chișinăul, din nou este pus în faţa situaţiei de a nu greși cu candidatul interesat doar de îmbogățirea ilicită.

„Trebuie să facem alegerea corectă în favoarea unui candidat demn și profesionist pentru conducerea orașului”, au spus ei.

 

Comentarii [ 2 ] Adaugă

  1. 18.10.2019 09:18:10 Pavel
    Nu este solid. de loc!
  2. 18.10.2019 09:20:44 David
    Asa si este, noi trebue sa votam pentru dl Ion Ceban!

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.