Reportaje

UN ACTIVIST CIVIC CONSIDERĂ CĂ ÎN MOLDOVA ŞI ÎN UCRAINA TREBUIE NAŢIONALIZATĂ PROPRIETATEA OLIGARHILOR

22 octombrie, 2019
UN ACTIVIST CIVIC CONSIDERĂ CĂ ÎN MOLDOVA ŞI ÎN UCRAINA TREBUIE NAŢIONALIZATĂ PROPRIETATEA OLIGARHILOR

Noile autorități ale Moldovei și Ucrainei trebuie să naționalizeze proprietatea oligarhilor, a declarat marți, în cadrul unei conferințe de presă la agenția INFOTAG, activistul ucrainean pentru drepturile omului, Nikolai Kojuşko.

El consideră că, în acest fel, țările pot fi scoase din criza economică profundă.

„În același timp, în Moldova și Ucraina au venit la putere forțe noi. E vorba de coaliția între Partidul Socialiștilor și blocul ACUM în RM și Partidul „Sluga Naroda” cu Vladimir Zelenski în Ucraina. Oamenii aşteaptă şi de la unii, şi de la alţii schimbări radicale. Au trecut șase luni, dar progresul se face greu”, a spus expertul.

El este convins că procesele de reforme ar putea fi accelerate de privarea oficialilor corupţi de averile lor.

„A doua măsură care este așteptată în Moldova și Ucraina este punerea după gratii a conducătorilor din anii trecuți. Pe cei care i-au înșelat pe cetățeni. În Ucraina, Zelenski a autorizat deja o serie de arestări. Sper că acest proces va fi și în Moldova”, a spus Kojuşko.

Potrivit lui, în ambele țări cetățenii simpli au aceleași probleme: sărăcia, corupția, facturile înalte pentru serviciile comunitare și nivelul scăzut al plăților sociale.

„Autoritățile trebuie să țină cont de faptul că răbdarea concetățenilor nu este veșnică. Liderii Partidului Socialiștilor și ai blocului ACUM trebuie să vină în faţa populației și să spună că într-un anumit termen vor fi finalizate diferite sarcini concrete. Oamenii așteaptă lucruri concrete. La noi, Zelenski a dat șefilor administrațiilor regionale termene foarte concrete pentru transformări – trei luni”, a spus el.

 

Comentarii [ 2 ] Adaugă

  1. 30.10.2019 03:03:09 Tudor
    Cu o asemenea masura economia RM s-ar dezvolta ascendent
  2. 30.10.2019 03:05:11 Viorica
    nimeni din oligarhii din Moldova nu a fost pedepsit si nici nu va fi. asa ne-am deprins sa traim

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.