Reportaje

REZULTATELE EXIT-POLL-ULUI ÎN TURUL DOI AL ALEGERILOR PRIMARULUI CHIŞINĂULUI VOR FI CUNOSCUTE PESTE UN MINUT DUPĂ ÎNCHIDEREA SECŢIILOR DE VOTARE

31 octombrie, 2019
REZULTATELE EXIT-POLL-ULUI ÎN TURUL DOI AL ALEGERILOR PRIMARULUI CHIŞINĂULUI VOR FI CUNOSCUTE PESTE UN MINUT DUPĂ ÎNCHIDEREA SECŢIILOR DE VOTARE

Rezultatele exit-poll-ului în turul doi al alegerilor primarului Chişinăului vor fi cunoscute peste un minut după închiderea secţiilor de votare. Anunţul a fost făcut de reprezentanţii organizaţiilor responsabile de desfăşurarea sondajului – compania sociologică IMAS şi Fondul Opiniei Publice cu sprijinul financiar al companiei de consultanţă politică „Poliexpert”.

Joi, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia INFOTAG, preşedintele Fondului, Andrei Luchian, a menţionat că „sondajul va fi desfăşurat pe tot parcursul zilei alegerilor, de la ora șapte dimineața până la nouă seara, cu ajutorul planşetelor, iar datele introduse vor fi transmise automat pe un server aparte”.

Directorul IMAS, Doru Petruţi, a remarcat că sondajul „va permite extinderea datelor pentru a afla câţi bărbaţi, femei, pensionari au votat pentru un candidat sau altul, cum diferă preferințele cetățenilor cu studii superioare și medii”. El a precizat că „procedura garantează participanților confidențialitate totală”.

„De asemenea, studiul va ajuta la înțelegerea motivației alegătorilor, de exemplu, la clarificarea fenomenului de votare nu „pentru”, ci „împotrivă”. Va fi stabilit și numărul celor care au refuzat să participe, ceea ce va permite, de asemenea, actualizarea informațiilor despre cultura politică în Moldova”, a spus el.

Directorul „Poliexpert”, Igor Volniţchi, a menţionat că valoarea totală a sondajului se apropie de 400 mii lei

„Scopul acestui exit-poll este, în primul rând, depăşirea şocului care a apărut după sondajul realizat la alegerile parlamentare din 2010, care a fost departe de realitate. Considerăm că a venit timpul să reabilităm acest instrument democratic în Moldova”, a spus el.

Sondajul va fi desfăşurat la 67 de secţii de votare din Chişinău şi suburbii, cu participarea a circa 200 de operatori.

 

Comentarii [ 1 ] Adaugă

  1. 04.11.2019 11:46:47 Fima
    Daca dl Nastase perde el trebue sa paraseasca Moldova - el singur a promis asa ceva...

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.