Reportaje

VETERANII CONFLICTULUI DE PE NISTRU CONSIDERĂ CĂ ÎN MOLDOVA TREBUIE PĂSTRATĂ O GUVERNARE FUNCŢIONALĂ

08 noiembrie, 2019
VETERANII CONFLICTULUI DE PE NISTRU CONSIDERĂ CĂ ÎN MOLDOVA TREBUIE PĂSTRATĂ O GUVERNARE FUNCŢIONALĂ
În Moldova trebuie păstrat funcţionale Guvernul, Parlamentul şi alte structuri  importate ale puterii. O declaraţie în acest sens a făcut vineri, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia INFOTAG, liderul Mişcării patriotice pentru susţinerea combatanţilor participanţi la conflictul armat de pe Nistru din 1992, Anatol Stepuleac.

El şi-a exprimat îngrijorarea faţă de criza din ultimele zile din Moldova din cauza discrepanțelor dintre membrii coaliției de guvernământ cu privire la anularea rezultatelor concursului pentru selectarea candidatului la funcția de procuror general.

„Suntem siguri că în această funcţie importantă trebuie să fie numit un profesionist integru, un candidat al poporului. Orice suspendare a unui astfel de concurs este o implicare în combinația regimului oligarh al lui Vlad Plahotniuc. Pe de altă parte, renunţarea la reformele în justiție va provoca nemulțumirea cetățenilor, căci îşi vor pierde orice speranță de schimbare, și va prejudicia enorm imaginea Moldovei în rândul partenerilor internaționali, o va izola. Republica are nevoie de justiție imparțială și de un procuror general independent, iar oamenii au nevoie de stabilitate”, a spus veteranul.

El a subliniat că „noile autorități trebuie să lucreze pentru binele societății”.

„Asta așteaptă cetățenii. În numele veteranilor, le reamintesc politicienilor de responsabilitatea lor față de oameni. Le cerem să renunţe la uzurparea puterii în favoarea anumitor politicieni și să înceapă să lucreze”, a spus el, subliniind că veteranii sunt gata, în caz de  necesitate, să apere instituțiile statului, inclusiv prin proteste.

 

Comentarii [ 3 ] Adaugă

  1. 08.11.2019 07:19:13 Efim
    Asa si este, bravo!
  2. 08.11.2019 07:22:22 Grigore
    Demisia GUVERNULUI sANDU NU DA NIMIC!
  3. 11.11.2019 09:55:53 Vica
    Am impresie ca majoriyayea oamenilor in Moldova sistina pozitia Sandu.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.