Reportaje

UN CETĂŢEAN AL MOLDOVEI SOLICITĂ AUTORITĂŢILOR SĂ CONTRIBUIE LA ÎNTOARCEREA PROPRIETĂŢII SALE

28 noiembrie, 2019
UN CETĂŢEAN AL MOLDOVEI SOLICITĂ AUTORITĂŢILOR SĂ CONTRIBUIE LA ÎNTOARCEREA PROPRIETĂŢII SALE

Un cetățean al Moldovei solicită autorităților să intervină în situația de neexecutare a deciziei judecătorești din anul 2005 prin care se recunoaşte că el este proprietarul a trei încăperi din Chișinău.

Joi, în cadrul unei conferințe de presă la agenția INFOTAG, avocatul proprietarului, Andrei Briceac, a menţionat că din 1998 clientul său este proprietarul a trei încăperi situate pe bulevardul Ștefan cel Mare din Chișinău, dar proprietatea sa este folosită ilegal de alte persoane în scopuri comerciale.

„A fost nevoie de șapte ani pentru a primi hotărârea judecătorească definitivă, potrivit căreia anumite persoane într-adevăr ocupă ilegal spațiile comerciale. A fost emisă o hotărâre judecătorească prin care s-a solicitat persoanelor fizice să elibereze încăperile, dar aceasta nu a fost executat nici astăzi”, a explicat el.

Potrivit avocatului, persoanele care au ocupat încăperile au relaţii cu oamenii cu putere de decizie, deoarece de fiecare dată când se încearcă obţinerea eliberării încăperilor, ei recurg la diferite şmecherii și prezintă documente privind suspendarea executării, care, după cum se constată mai târziu, nici măcar nu sunt înregistrate în cancelaria instanţei de judecată.

El consideră că proprietarul a suferit prejudicii materiale, care ajung la 200 de mii de euro din calcularea veniturilor celor care le obţin în urma închirierii spațiilor comerciale.

 

Comentarii [ 2 ] Adaugă

  1. 28.11.2019 04:20:22 Elena
    Asa ceva este o rusine mare pentru Moldova care vre sa uneasca cu UE.
  2. 30.11.2019 01:45:58 Ana
    Evident ca avocat este profesonist mare...

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.